Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τσούκαλης: Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Συλλόγου Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Πάτρας

Ν. Τσούκαλης: Να διασφαλιστεί η απρόσκοπ...

Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης σχετικά με την ανάγκη διασφάλισης της λειτουργίας του Συλλόγου Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Πάτρας, ζητώντας άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της λειτουργίας του.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας του, ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Πάτρας (ΣΟΨΥ), το έργο του οποίου ουσιαστικά καλύπτει την έλλειψη σχετικών δημόσιων υπηρεσιών, κινδυνεύει ελλείψει χρηματοδότησης να κλείσει, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τα 460 άτομα που καλύπτει.

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας καλύπτει ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Μεταξύ άλλων αναπτύσσει δραστηριότητες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για 250 χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγεία, λειτουργεί προγράμματα αυτοβοήθειας και ψυχοεκπαίδευσης σε οικογένειες - φροντιστές ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, πραγματοποιεί κάθε χρόνο πολυάριθμες εκδηλώσεις - παρεμβάσεις στην κοινότητα για τη σωστή ενημέρωση για τη Ψυχική Υγεία και την καταπολέμηση του στίγματος, προάγει την έρευνα για τη ψυχική υγεία και συμμετέχει στα περισσότερα επιστημονικά συνέδρια ψυχικής υγείας που γίνονται στη χώρα μας, και εκπαιδεύει εθελοντές ψυχικής υγείας.

Παράλληλα, παρατηρείται η παρατεταμένη περίοδος οικονομικής καικοινωνικ΄ςη κρίσης που βιώνουμε οδηγούν σε κατακόρυφη αύξηση των νοσημάτων υγείας όπως αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, συναισθηματικές διαταραχές. Η ανεργία, το άγχος, η ανασφάλεια που επικρατεί γενικότερα στην κοινωνία, η έλλειψη κοινωνικής συνοχής και ηθικών στηριγμάτων, έχουν άμεση επίδραση στην ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), επισημαίνεται ότι η μηνιαία επικράτηση της μείζονος κατάθλιψης, εκείνης δηλαδή της κλινικής οντότητας που χρήζει άμεσα θεραπείας, ανέρχεται πλέον σε ποσοστό 12,3% του ελληνικού πληθυσμού .

Κατόπιν των ανωτέρω καθώς και ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας του Συλλόγου θα προκύψει μείζον κοινωνικό ζήτημα, ελλείψει διαθέσιμων δομών που να καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Συλλόγου Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Πάτρας;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις