Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας»

«Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας»

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμεθα και να βαυκαλιζόμεθα με ελπίδες, επειδή ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, είπε ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει μεγάλα βήματα. Τι είδους βήματα είναι αυτά, όταν ο Λαός της δυστυχεί στο μέγιστον μέρος, όταν ζει με συσσίτια, όταν παιδιά στα Σχολεία δεν έχουν την δυνατότητα ν’ αγοράσουν ένα κουλούρι και κάποια πίπτουν λιπόθυμα από την πείνα! Σε τι  πηγαίνουμεν καλά κύριε Υπουργέ; Στο ότι έχομε ένα και ήμισυ  εκατομμύριο ανέργους; Στο ότι δεν είμεθα σε θέση να πληρώσομε το ηλεκτρικόν ρεύμα και αυτό διακόπτεται; Πως θα ζούσατε σεις στο σπίτι σας να δεν υπήρχε ηλεκτρικόν ρεύμα και αν δεν είχατε την δυνατότητα θερμάνσεως από άλλην πηγήν όπως συμβαίνει σε μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού; Το έχετε συνειδητοποιήσει;  Στο πρόγραμμα των δόσεων του δανείου, έπρεπε να είχαμε ήδη λάβει την δόση του Ιουνίου και τώρα τελειώνει ο χρόνος και ακόμα δεν αποφασίσθηκε κάτι!! Γιατί έχετε σε αυτήν την αγωνία, ή μάλλον περιφρονείτε τον Ελληνικόν  Λαόν; Αναγνωρίζετε τις θυσίες του. Δεν έπρεπε να υπάρχει καθυστέρηση στην δόση η οποία συνοδεύεται από ταπεινωτικές διαβουλεύσεις, από δυσμενή σχόλια εντός και εκτός Ελλάδος, από αδημονίαν και τυχόν ασυνέπειαν της Ελλάδος. Οι δήθεν έπαινοι και η αδικαιολόγητος καθυστέρηση της οφειλομένης δόσεως δεν συνταυτίζονται.

Αλλά και αν καθυστερήσατε, έπρεπε τουλάχιστον εντός του έτους να είχατε αποφασίσει την  εκταμίευση. Αντ’ αυτών ακούμε διάφορα αντιφατικά και δυσμενή για την Ελλάδα  από τους Γερούν τους Ρέντηδες και άλλους τιτλούχους της λεγομένης Ευρωπαϊκής Ενώσεως.  Φράσεις  ήκιστα κολακευτικές για την Ελλάδα. Το βάρος των αποφάσεων όλων των άλλων επηρεάζεται από την γνώμην σας και αυτή φαίνεται ότι δεν είναι πάντα θετική ή σταθερή. Μάλλον  στα παρασκήνια, ανεξαρτήτως τι λέτε δημοσία, πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση. Δεν χρειάζεται να επαινείτε μία χώρα ή οποία διεσύρθη κατά τον αισχρότερον τρόπον τα τελευταία τρία χρόνια από τιτλούχους σας, τα έντυπά σας,  μέρος του πληθυσμού σας.

Δεν χρειαζόμεθα τίτλους τιμής. Θέλομε να μας αφήσετε ήσυχους να εξεργασθούμε και να αναπτύξομε την παραγωγήν μας με ίδιαις δυνάμεις. Πολύ θέλομε να μη μας πιέζετε για τυχόν εξοπλιστικά προγράμματα, ή  άλλα προϊόντα βαρειάς βιομηχανίας. Επηρεάζετε την ναυπηγικήν μας παραγωγήν. Και τελικώς λέτε ότι  οι Έλληνες έχουν κάμει θετικά βήματα. Που έγιναν  και δεν τα βλέπει ο Λαός; Δεν ανακουφίζεται ο Λαός; Μήπως τα καλά βήματα είναι τα  τεράστια οφέλη που έχετε εισπράξει  από την οικονομικήν κρίσην;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις