Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για Αγγελάκα: "Δεν είναι σερίφης - Από τα 1.200 στρέμματα, μας «χαρίζουν» τα 30!"

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για Αγγελάκα...

Νέα παρέμβαση για το ζήτημα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών επισημαίνει: "Θα ήταν εξωφρενικά γελοίο, αν δεν ήταν αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο!

Αν δεν περιφρονούσε την θέληση της πόλης και της νόμιμης εκπροσώπησης της, αν δεν παραβίαζε επανειλημμένες αποφάσεις των αιρετών της οργάνων, αν δεν αγνοούσε υποσχέσεις και υπογραφές, της Κυβέρνησης της χώρας!

Ένας κρατικός υπάλληλος, όπως ο κ. Αγγελάκας, όχι μόνο πρέπει να σέβεται την νομιμότητα, αλλά και να την διασφαλίζει! Δεν είναι σερίφης! Όχι μόνον, οφείλει να γνωρίζει τις αποφάσεις των αιρετών πολιτικών οργάνων, αλλά είναι υποχρεωμένος να τις σέβεται και να μην αυθαιρετεί, υπερβαίνοντας τον ρόλο του!

Αυτός λοιπόν ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μαζί με τον κατώτερο των περιστάσεων κ. Διευθύνοντα Σύμβουλο (τον άνθρωπο που αναιρεί σε χρόνο ρεκόρ τις υπογραφές του), και με μερικούς κολλητούς τους, δεν εκπροσωπούν την πόλη! Και δεν μπορούν σαν κοινοί μεταπράτες,  να διαμοιράζουν τα «ιμάτια της», δεν μπορούν να διαμοιράζουν, ούτε να οικειοποιούνται τη δημόσια περιουσία και τα συμφέροντα της! Αλήθεια ο κ. Αγγελάκας για όσα  εξαγγέλλει προφορικά, με απίστευτη ελαφρότητα και δίχως καμία σοβαρή προσέγγιση, παρουσιάζοντας ένα δήθεν σχεδιασμό, έχει στα χέρια του κάποιο έγγραφο; Έχει τη σύμφωνη γνώμη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης; Εκπροσωπεί τον κ. Βενιζέλο;

Απέναντι τους έχουν και τα δύο κορυφαία πολιτικά όργανα, το Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, όλους τους πολίτες!

Τι έκαναν λοιπόν στην περιβόητη «σύσκεψη» της Πέμπτης;

  1. 1. Επανέλαβαν ακριβώς, όσα μας είπε πριν ένα μήνα ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Δίνουν» στην πόλη τα 300 μέτρα, που εξήγγειλε «εκ του προχείρου» ο κ. Υπουργός! Όλο το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο ιδιωτικοποιείται! Θα επαναλάβουμε, ότι λειτουργούν σαν dillers ιδιωτικών συμφερόντων!
  2. 2. Είναι φανερό πως το μόνο που επιδιώκουν, είναι να μετατοπιστεί η πόλη, από την σταθερή απαίτησή της, να μετατραπεί η προσωρινή παραχώρηση σε οριστική. Αν το επιτύχουν αυτό, θυμηθείτε πως σε δεύτερη φάση θα ανακαλέσουν και τα 300 μέτρα!!! Γνωστό πια το έργο, αν αναλογιστούμε πως η όλη έκταση είναι 1.200 στρέμματα, είχαν δεσμευτεί πως αμέσως μετά την λειτουργία του νέου λιμανιού, θα δώσουν στην πόλη τα 450 στρέμματα, υπέγραψαν μετά από μελέτη, που έκαναν οι ίδιοι, πως δίνουν μόνο τα 180 στρέμματα, επειδή αυτά δεν τα χρειάζονται και καταλήγουν να μας χαρίζουν μόνο 30 (τριάντα!!!) στρέμματα. Ναι από τα 1.200 τα 30 !!!!!
  3. 3. Δύο καινούρια στοιχεία προέκυψαν: Το πρώτο ότι ό κ. Διευθύνων Σύμβουλος, εξαγγέλλει άμεσες ενέργειες, παραβίασης της ισχύουσας σύμβασης. Αναιρεί δηλαδή, για μια ακόμα φορά, την υπογραφή του!! Το δεύτερο και πιο σημαντικό: Ο κ. Πλατυκώστας  λέει ότι από την ιχθυόσκαλα μέχρι τον Διακονιάρη είναι λιμάνι!! Ξεθάβει ένα σχέδιο της προ του 1993 εποχής, που ξεσήκωσε τότε την πόλη και έκτοτε εγκαταλείφθηκε πλήρως. Αλήθεια πρόθεση του κ. Πλατυκώστα, είναι να μετατρέψει σε λιμάνι, τον περιβάλλοντα χώρο του Άγιου Ανδρέα; Αδιαφορεί ακόμα και για την μελέτη που απαγορεύει  κάτι τέτοιο! Θεωρεί, ζώνη για λιμενικές δραστηριότητες και τον χώρο, απέναντι από ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας;
  4. 4. Πήραν, κατά ομολογία τους, την έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών, πληρωμένη από τον Δήμο Πατρέων, και την έραψαν στα μέτρα τους! Αυτό ήταν το σχέδιο που αυτοί είχαν και εμείς δεν είχαμε;

Επειδή λοιπόν, όλα αυτά είναι φούσκες, με τις οποίες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες, επειδή το ξεπούλημα, θέλουν να το ονομάσουν «ανάπτυξη», επειδή είναι υποτακτικοί του ΤΑΙΠΕΔ και της Τρόικας, επειδή οι ελάχιστοι οπαδοί τους, δεν εκπροσωπούν παρά μόνον τον εαυτό τους και τα μικροσυμφέροντα τους, ας βγάλουν τις μάσκες! Τους καταλάβαμε! Πληροφορηθήκαμε ήδη, την ώρα που γράφεται η ανακοίνωση αυτή, ότι η Κυβέρνηση θα δεχτεί τους νόμιμους εκπροσώπους της πόλης. Εκεί, επιτέλους, θα πέσουν όλες οι μάσκες! Θα γνωρίζουμε αλήθειες, βούληση και προθέσεις, χωρίς μεσάζοντες. Και ο καθένας και όλοι, θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

Εμείς, σε πείσμα εχθρών και φίλων, γνωρίζουμε, και θα λέμε, την αλήθεια! Και η πλέον προφανής αλήθεια, είναι ότι χρωστάμε στα παιδιά μας, την αναπνοή της πόλης τους".

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

(με τη δυναμική και των 30.000 υπογραφών συμπολιτών μας)

Δημήτρης Αλεξίου

Δημήτρης Αϊβαλής

Γιάννης Πανταζόπουλος

Χρήστος Πατούχας

Νίκος Τζανάκος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις