Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Προκρίθηκε στο Top 16 ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Προκρίθηκε στο Top 16 ο Παναθηναϊκός

Eπιβλήθηκε 69-63 του Ερυθρού Αστέρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ

Το εισιτήριο για τους «16» της Ευρωλίγκας εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης (8η ημέρα). Πραγματοποιώντας την χειρότερη εφετινή της εμφάνιση στη διοργάνωση η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επιβλήθηκε 69-63 του Ερυθρού Αστέρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και συνεχίζει, ενώ οι Σέρβοι αποκλείστηκαν και μαθηματικά.

Κόντρα στα προβλήματα που έχει από τους συνεχείς τραυματισμούς (απόψε «κληρονόμησε» άλλον έναν με το Ματσιούλις να τίθεται νοκ άουτ στις αρχές του β΄ μέρους) και παίζοντας πολύ κακό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το ροζ φύλο αγώνα, χάρις στο πάθος των παικτών του στα κρίσιμα σημεία. Ο Ραμέλ Κάρι με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», που πήρε μεγάλες βοήθειες από τους Γκιστ και Μπράμος στην τελευταία κρίσιμη περίοδο.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν κακό, όπως συνηθίζεται στα περισσότερα ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα οι «πράσινοι». Οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα με 6-0, με τον Μαριάνοβιτς να καρφώνει δύο φορές και τους «πράσινους» να μην μπορούν να βρουν ρυθμό.

Το άγχος κυριαρχούσε σε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων κι αυτό φάνηκε κυρίως όταν στα μέσα του πρώτου 10λεπτου, όταν ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με 10-8, αλλά δεν είχε συνέχεια και οι Σέρβοι με σερί 6-0 ανέκτησαν διαφορά 4 πόντων (14-10). Ο Ραμέλ Κάρι με δύο τρίποντα κράτησε το «τριφύλλι» σε απόσταση...ανάσας με τη λήξη της περιόδου (20-21).

Με νέο καλάθι του Αμερικανού στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα (22-21). Από κει και πέρα καμία ομάδα δε μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ, αν και στο μεγαλύτερο μέρος του οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ. Στα τελευταία 2 λεπτά, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε με καλή άμυνα και με ένα τυχερό καλάθι του Διαμαντίδη στην εκπνοή να μπει στ' αποδυτήρια προηγούμενος με 37-34.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα μικρό προβάδισμα με την έναρξη της 3ης περιόδου (41-36), αλλά οι περισσότεροι παίκτες του ήταν σε τραγική βραδιά και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Ματσιούλις (του τοποθετήθηκε πάγος στο πόδι και δεν έπαιξε στο υπόλοιπο του αγώνα), η ομάδα του Βελιγραδίου μείωσε στον πόντο (43-42). Από κει και πέρα υπήρξε ξανά απόλυτη ισορροπία μέχρι το τελευταίο λεπτό, όπου οι γηπεδούχοι με ένα μικρό σερί ξέφυγαν με 4 (52-48) και τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά να μην μπορεί να κρατήσει τη διαφορά. Και όχι μόνο δεν κράτησε τη διαφορά του +6 που πήρε στο ξεκίνημα (54-48), αλλά 5.13'' πριν το τέλος οι Σέρβοι με τρίποντο του Σιλμπ πέρασαν μπροστά με 59-56. Δεν το έβαλε κάτω ο Παναθηναϊκός και με τρίποντο του Τζέιμς Γκιστ 2.5 λεπτά πριν τη λήξη προηγήθηκε με 63-61 και με κάρφωμα του Μπράμος 65-61 στα 1.27''. Με ψυχραιμία στα τελευταία δευτερόλεπτα οι γηπεδούχοι κατάφεραν με «νύχια και δόντια» να φτάσουν στο τελικό 69-63 και να πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports