Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απεργούν από σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ - Έληξαν συμβάσεις, στην αναμονή οι ασφαλισμένοι

Πάτρα: Απεργούν από σήμερα οι γιατροί το...

Στο χορό των κινητοποιήσεων και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, Ιατρικός Σύλλογος

Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργούν από σήμερα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ στην Πάτρα, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Από αύριο στις απεργιακές κινητοποιήσεις μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, τις οποίες στηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

Οι γιατροί αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις απολύσεις προσωπικού από τον Οργανισμό, και διαμηνύουν ότι αν το υπουργείο επιμείνει στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα και τις απολύσεις , θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας.

Οι ελλείψεις ειδικοτήτων στα πολυιατρεία είναι αρκετές και προκαλούν περαιτέρω αναμονή στους ασφαλισμένους που περιμένουν να εξεταστούν.

 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αναφέρει: "Εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ζητάει επίμονα, με παραστάσεις στους αρμόδιους, με ανακοινώσεις, με κινητοποιήσεις, να ανανεωθούν οι συμβάσεις έργου των συναδέλφων μας στα πολυιατρεία.

Υποσχέσεις, αναβολές και ερημοποίηση των ιατρείων από την εγκατάλειψη της πολιτείας δεδομένη, για να μπορούν εύκολα οι «σοφοί» και οι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες, να βγάζουν συμπεράσματα με επιστημονικό μανδύα για την επισκεψιμότητα.

Αφού πρώτα διέλυσαν συστηματικά κάθε έννοια δημόσιας δομής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, τώρα έρχονται να αξιολογήσουν τις δομές που οι ίδιοι διέλυσαν.

Και φυσικά γέλωτα αλλά και αγανάκτηση για τις πρακτικές και την μεθόδευση την απεργοσπαστική, προκαλεί η  εντολή της  Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με απερίγραπτη σπουδή  να προσλάβει για 40 ημέρες τους συμβασιούχους γιατρούς.

Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι της Διοίκησης; Τους γιατρούς, τους ασφαλισμένους, την περίθαλψη;

Το νούμερο σημαδιακό, 40 μόνο ημέρες θα έρθουν οι συμβασιούχοι γιατροί να προλάβουν να καλύψουν ανάγκες.

Δηλαδή για 2 και μόνο λόγους πραγματικούς, προχωράνε στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Συμβολικά, να κάνουν 40ήμερο μνημόσυνο στην ενταφιασμένη Δημόσια Πρωτοβάθμια περίθαλψη ή να πουν τα κάλαντα εν’ όψει εορτών στους δύσμοιρους ασφαλισμένους.

Δυστυχώς, όμως για τους ίδιους πολιτικά υπεύθυνους ο κόσμος παρακολουθεί, διαβάζει και κάνει την κριτική του και αποδίδει ευθύνες σε όσους ο εμπαιγμός έχει γίνει επιστήμη.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει τα πολιτικά τερτίπια, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να απαντήσει υπεύθυνα στα αιτήματα του συνόλου του Ιατρικού Κόσμου.

Κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να ενώσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών – οδοντιάτρων σε ένα ενιαίο Ιατρικό μέτωπο με ένα χρώμα το λευκό της άσπρης μπλούζας.

Η αγωνιστική κινητοποίηση θα δώσει από Δευτέρα την κατάλληλη απάντηση σε όλους εκείνους που από υπεύθυνες θέσεις απεργάζονται τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας".


Διαβάστε επίσης:


Πάτρα: Χωρίς γιατρούς έμειναν ιατρεία του ΙΚΑ - Έληξαν συμβάσεις, στο περίμενε οι ασφαλισμένοι - Κλειστό το ακτινολογικό

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις