Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δείτε φωτό από τον λαμπρό εορτασμό στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου Πατρών το περασμένο Σάββατο

Δείτε φωτό από τον λαμπρό εορτασμό στην ...

Στη Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Με περισσή λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα το περασμένο Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.

Στον ομώνυμο ιερό ναό όπου προιστάμενος είναι ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο.

Ο εορτασμός στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου το απόγευμα οπότε και τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία. Πλήθος πιστών παρέστη στις Θείες λειτουργίες όπως και στην ιερά αγρυπνία την Παρασκευή το βράδυ όπως και στην λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου το Σάββατο το απόγευμα.

Να θυμίσουμε ότι ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως και Νεκτάριος Αιγίνης (1846-1920) είναι ένας σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και εξαιρετικά δημοφιλής. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα. Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης θεωρείται και θαυματουργός διότι όπως λέγεται από τις λαϊκές παραδόσεις, πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Το δωμάτιο του στο οποίο είχε νοσηλευτεί και όπου πέθανε στον δεύτερο όροφο του Αρεταιείου νοσοκομείου στην Αθήνα, έχει σήμερα μετατραπεί σε ένα μικρό ναό, που κοσμείται από εικόνες του Αγίου Νεκταρίου, ένα καντήλι που καίει μόνιμα και τάματα πιστών για ανάρρωση των συγγενών τους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από το σάιτ της Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις