Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μεσολογγι: H ολοκλήρωση των μεγάλων έργων στο επίκεντρο του 22ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου

Μεσολογγι: H ολοκλήρωση των μεγάλων έργω...

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2013 το 22ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ. Το 22ο συνέδριο έλαβε χώρα σε μια εποχή που ο κόσμος της εργασίας, μετά από τρία χρόνια μνημονίων, δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν οι παρακάτω: ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης (Β΄ Αθήνας) και Μαρία Τριανταφύλλου (Αιτωλ/νίας), ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Δημήτρης Κοταντάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Βλάσης Σφυρής, ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Ναυπακτίας – Δωρίδας Μένιος Χάρος, ο εκπρόσωπος του Ε.Κ. Αγρινίου Γ. Ντουντούμης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Γ. Ατσαλάκης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Β. Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Άρης Τριβλής, ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Μεσολογγίου Πάνος Μπαλαρής, η εκπρόσωπος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευδοξία Παρασκευά, ο εκπρόσωπος του Νομ. Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κ. Κούστας, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Αλυκές Γ. Γερολυμάτου, εκπρόσωπος του Συλλόγου εργαζομένων Αλβανών μεταναστών και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου Δημ. Τσάμης.

Το 22ο Συνέδριο ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

Σε τοπικό επίπεδο

  • Η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και ιδιαίτερα η ολοκλήρωση εργασιών της Ιόνιας Οδού. Ταυτόχρονα απαιτείται ενεργοποίηση των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών για πρόληψη και αποφυγή των εργατικών ατυχημάτων.
  • Το Πλατυγιάλι Αστακού να χαρακτηρισθεί ως «Λιμάνι Εθνικής Σημασίας» και να περάσει στην ιδιοκτησία του κράτους και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Στην παραπάνω κατεύθυνση η υλοποίηση του έργου της σύνδεσης Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, αποτελεί κομβικής σημασίας έργο για την εξυπηρέτηση των διεθνών και διευρωπαϊκών μεταφορών. Η θέση μας παραμένει για Εμπορικό Λιμάνι Εθνικής Εμβέλειας.
  • Παραχώρηση όλων των ανενεργών εκτάσεων του Δημοσίου στην Τ.Α. και όχι σε ιδιώτες αντί πινακίου φακής. Ιδιαίτερη αναφορά εδώ γίνεται στις Αλυκές Μεσολογγίου, την περιουσία της Κτηματικής και τις εκτάσεις διαχώρισης και εκμετάλλευσης του Λιμενικού Ταμείου.
  • Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού αποτελεί φυσικό παραγωγικό και περιβαλλοντικό πλούτο. Αυτός ο πλούτος πρέπει να διατεθεί στους παραγωγικούς, περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακούς φορείς και περιοχής.
  • Ενιαία μελέτη ανάπλασης – αξιοποίησης του χώρου της Μαρίνας και του Λιμένα Μεσολογγίου. Στην παραπάνω κατεύθυνση μπορούν να ενεργοποιηθούν όχι μόνο οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και κάθε είδους συλλογικότητες και πρωτοβουλίες ομάδων της περιοχής.
  • Στοχευμένες δράσεις που θα στηρίζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μέσα από ευρωπαϊκά και περιφερειακά προγράμματα. Πλήρης δημοσιότητα και ενημέρωση για τους εν δυνάμει δικαιούχους.
  • Εναλλακτικές μορφές τουριστικής αξιοποίησης του ορεινού όγκου και του ευρύτερου οικοσυστήματος, που θα δώσει εναλλακτική διέξοδο και προοπτικές στην οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις