Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λιβύη: Κλοπή 54 εκατ. δολαρίων από ενόπλους

Λιβύη: Κλοπή 54 εκατ. δολαρίων από ενόπλους

Το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε επίθεση

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα σ' ένα φορτηγάκι χρηματαποστολής στη Σύρτη, στο κέντρο της Λιβύης, και έκλεψαν λιβυκά δηνάρια και ξένα νομίσματα αξίας άνω των 54 εκατ. δολαρίων, μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων LANA.

«Το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε επίθεση από δέκα βαριά οπλισμένους άνδρες (...) που έκλεψαν ένα χρηματικό ποσό 53 εκατ. λιβυκών δηναρίων» (42 εκατ. δολάρια) και το ισόποσο άνω των 12 εκατ. δολαρίων σε αμερικανικά νομίσματα και σε ευρώ, μετέδωσε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το LANA, το οποίο επικαλείται έναν εργαζόμενο του καταστήματος της λιβυκής κεντρικής τράπεζας στη Σύρτη, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο φορτηγάκι, τα χρήματα είχαν μεταφερθεί από την Τρίπολη στη Σύρτη αεροπορικώς.

Το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε την επίθεση στην οδό ανάμεσα στο αεροδρόμια και την πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 500 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, πρόσθεσε το πρακτορείο χωρίς να διευκρίνισει αν η επίθεση προκάλεσε θύματα.

Μόνον ένα αυτοκίνητο ασφαλείας συνόδευε το φορτηγάκι και οι φρουροί «δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στους δέκα επιτιθέμενους», εξήγησε η πηγή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις