Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Νέο πλήγμα για την Αχαΐα το ενδεχόμενο “λουκέτο” στην ΕΒΟ Αιγίου…»

Άγγελος Τσιγκρής: «Νέο πλήγμα για την Αχ...

Με αφορμή τις νέες πιέσεις της τρόικας για οριστικό κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και συνακόλουθα της ΕΒΟ Αιγίου, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά, η Αιγιάλεια και η Αχαΐα ολόκληρη παρακολουθούν τη συζήτηση περί κλεισίματος ή περί αναδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και συνακόλουθα της μονάδας παραγωγής της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ) στο Αίγιο.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ Αιγίου βρίσκονται σε απόλυτη εργασιακή ανασφάλεια, λόγω της συζήτησης περί αναδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και ενδεχόμενης απόλυσης μεγάλου μέρους του υπάρχοντος προσωπικού.

Εδώ αξίζει να θυμηθούμε το 2010 δόθηκαν υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις στους συμβασιούχους εργαζόμενους της εταιρίας, αλλά στη συνέχεια απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Στη συνέχεια, άρχισαν να οδηγούνται σταδιακά στην απόγνωση και οι μόνιμοι εργαζόμενοι της αμυντικής μας βιομηχανίας, αφού δεν τους καταβάλλονταν οι δεδουλευμένες τους αποδοχές.

Το 2011 αποφασίσθηκε η απομάκρυνση περίπου 400 από τους 1040 εργαζόμενους που απέμειναν συνολικά στα ΕΑΣ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και εργαζόμενοι στην ΕΒΟ Αιγίου.

Σήμερα ακούμε ότι η τρόικα παραμένει αμετακίνητη στο ζήτημα του οριστικού κλεισίματος της εταιρίας και την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων της.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι πρόσφατα δαπανήθηκαν περίπου 17.000.000 ευρώ για την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου της ΕΒΟ στο Αίγιο.

Ένα ενδεχόμενο νέο “λουκέτο”, αυτή τη φορά στα ΕΑΣ και την ΕΒΟ, θα καταδικάσει -για μια ακόμη φορά- την Αχαΐα στην υπανάπτυξη και τη φτώχεια…»._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις