Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σκανδαλίδης: «Ο ιστορικός συμβιβασμός του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ τελειώνει στις εκλογές»

Σκανδαλίδης: «Ο ιστορικός συμβιβασμός το...

Zήτησε επιστροφή στη βάση και αδιαφορώντας για το όνομα που θα έχει το κόμμα

Την άποψη ότι ο «ιστορικός συμβιβασμός» όπως τον αποκάλεσε χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ θα πρέπει να τελειώσει αυτομάτως όποτε διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, εξέφρασε την Τετάρτη λίγο προτού συναντηθούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος για την προγραμματική συμφωνία ο Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης υποστήριξε μάλιστα ότι ένα «γενικόλογο» κείμενο προγραμματικής συμφωνίας «θα δείξει ότι τα δύο κόμματα δεν μπορούν να συνεργαστούν επί της ουσίας».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι το κόμμα πρέπει να πάρει μια απόφαση.

«Ο ιστορικός μας συμβιβασμός με τη ΝΔ τελειώνει με τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Είτε γίνουν πριν (τις ευρωεκλογές) είτε μετά, τελειώνει. Οριστικά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προτείνει μετά τις εκλογές μια προοδευτική κυβέρνηση, με τις δικές του απόψεις και προτάσεις» είπε.

Ο ίδιος επιχείρησε να δώσει και το στίγμα της πολιτικής και ιδεολογικής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στο προσεχές μέλλον, ζητώντας επιστροφή στη βάση και αδιαφορώντας για το όνομα που θα έχει το κόμμα.

«Να συγκροτηθεί ξανά η δημοκρατική παράταξη, πρέπει να συγκροτηθεί ο χώρος» είπε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Σκανδαλίδης. «Και εκεί πρέπει να κάνουμε κάτι.

Κάτι πιο σοβαρό και να είναι της βάσης, όχι της κορυφής. Να είναι της κοινωνίας. Δεν μπορείς να πεις ότι είσαι κίνημα και οι μισοί Ελληνες να αποστρέφονται την πολιτική, να είναι το 80% νέοι άνθρωποι και να μην έχεις καμία επαφή μαζί τους και να λέγεσαι προοδευτικό κόμμα.

Να μην πιστεύεις πράγματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Θα το λύσει αυτό το πρόβλημα το παλιό ή το νέο ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς λέγεται; Θα τον λύσει αυτό τον γρίφο; Αν το κάνει, θα ζήσει. Μακάρι. Αν δεν το κάνει, όμως, θα πεθάνει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις