Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τοκετοί σε κοινή θέα!

Τοκετοί σε κοινή θέα!

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Αν δύο άτομα χωρίς να είναι ειδικοί όπως Ιατρός ή Μαία,  αλλά απλοί πολίτες ή άλλων ειδικοτήτων δηλώσουν ότι η τάδε έτεκεν θήλυ ο Ληξίαρχος πρέπει  ή μάλλον οφείλει ασυζητητί να καταχωρήσει το συμβάν στις Ληξιαρχικές πράξεις του. Πρόκειται για κορυφαίο κενό του Νόμου ή μάλλον λάθος χωρίς προηγούμενο!! Δεν είναι δυνατόν η υπεύθυνη δήλωση δύο ατόμων, που μπορεί να έχουν και πλαστή ταυτότητα να παράγει Ληξιαρχικό γεγονός το οποίο έχει σειρά  ουσιαστικών γεγονότων.

Και με ποια βάση και δικαιολογία θα πρέπει να θεωρηθεί δεκτή η δήλωση των δύο μαρτύρων περί τοκετού  γυναικός; Σε χωράφι γέννησε  και την συνέδραμαν οι δύο τυχαίως παρευρεθέντες ή στο σπίτι της και εις κοινήν θέαν παντός ευρισκομένου;

Το Ληξιαρχικό γεγονός είναι η απαρχή υπάρξεως της προσωπικότητας εκάστου με το σύνολο των γεγονότων που την ακολουθούν. Και τα γεγονότα αυτά δημιουργούνται όταν το παιδί τεχθεί ζων. Και αν αμέσως πεθάνει τα γεγονότα υφίστανται. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να βεβαιώσει ο κάθε άσχετος ότι εγεννήθη παιδί από την τάδε και να δηλωθεί στο Ληξιαρχείο ως πράξη; Βαρειά κενά και ατοπήματα των Νόμων.

Έχομε τονίσει πολλές φορές ότι οι Νόμοι συντάσσονται με προχειρότητα  και δεν έχουν εμβαθύνει σε αναφορά περιπτώσεων που είναι δυνατόν να συμβούν. Η προβλεπτικότητα είναι  άκρως περιορισμένη  και καλύπτεται  το κενό  μόλις διαπιστωθεί, κάτι που γίνεται συντόμως, με τροπολογίες, την μάστιγα της νομοθεσίας.

Τα διαδραματισθέντα με τις δηλώσεις ασχέτων  προσφάτως, έχουν καταδείξει το μέγεθος της ελλείψεως  νομικού πλαισίου, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Χρειάζεται μελέτη στους Νόμους προτού  ψηφισθούν, και συζήτηση από όλους και όχι από τις επιτροπές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις