Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παπαρήγα: Εμείς πιστεύουμε στο σφυροδρέπανο και όχι στο κοινοβούλιο

Παπαρήγα: Εμείς πιστεύουμε στο σφυροδρέπ...

Αίσθηση από την τοποθέτηση της επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ

"Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε, ούτε ως περιεχόμενο ούτε ως μέσο ανάδειξης, άσχετα πως συμπεριφερόμαστε καλά": Με αυτά τα λόγια, η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επιχείρησε να καταδείξει τη θέση του κόμματός της, προκαλώντας αίσθηση.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την άρση χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η κ. Παπαρήγα τόνισε εμφατικά: 

"Σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή, που έλεγε μετά τις συλλήψεις ότι είναι διακοσμητικός ο αγκυλωτός σταυρός, εμείς το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε ψηλά και με δύναμη, και το πιστεύουμε".

Η ίδια είπε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ θα ψηφίσουν "παρών" στην ψηφοφορία για την τροπολογία για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης.

"Δεν φοβόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να εξισώσουμε τα πραξικοπήματα. Οπωσδήποτε δεν θέλουμε από την άλλη πλευρά να θεωρηθεί αθώα η Χ.Α. και γι΄ αυτό ψηφίζουμε "παρών".  Όμως να μην χαϊδεύουμε τα αυτιά των ψηφοφόρων γιατί ένα μέρος ψήφιζε συνειδητά και ήξερε τι ψήφισε", τόνισε.

Η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε βολές και κατά Δένδια, επισημαίνοντας ότι "από γιαούρτι έως βόμβες, όλα ανήκουν στις τρομοκρατικές ενέργειες".

"Θα εξισώσουμε γιαούρτι ή ροχάλα με φόνο Αφγανού επειδή είναι Αφγανός; Ή με την προμελετημένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Η φράση του υπουργού Προστασίας του πολίτη αποσκοπεί να εξισώσετε την κρατική καταστολή και τη ναζιστική αντίληψη, με τη λαϊκή εξέγερση και την λαϊκή επανάσταση. Δεν υπάρχει φασιστικό πραξικόπημα, ναζισμός που δεν ξεκίνησε κοινοβουλευτικά. Ναζισμός και Μεταξάς. Πείτε μου μία εκτροπή που δεν ξεκίνησε από τα πάνω. Και μία λαϊκή εξέγερση που δεν ξεκίνησε από τα κάτω, τους τόπους δουλειάς", είπε.

Πρόσθεσε ότι "είμαστε πιο έμπειροι σήμερα, ποιο ατσαλωμένοι. Δεν θα βγάλετε άκρη" και κατέληξε: 

"Όλα αυτά τα φασιστικά τέρατα μεγαλώνουν και δυναμώνουν, αλλά ενισχύονται από τα πάνω μέσα από το αστικό πολιτικό σύστημα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις