Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Νίκησε αλλά πάει στα μπαράζ η Εθνική - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Νίκησε αλλά πάει στα μπαράζ η Εθνική - Δ...

Η νίκη της Βοσνίας επί της Λιθουανίας, άφησε την Ελλάδα στη δεύτερη θέση

Η Εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 7ο προκριματικό όμιλο με δύο νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αναμετρήσεις της αλλά η νίκη της Βοσνίας επί της Λιθουανίας την άφησε στη δεύτερη θέση και την έστειλε στα μπαράζ του Νοεμβρίου, όπου και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τη Βραζιλία.

Τέσσερις ημέρες μετά τη νίκη επί της Σλοβακίας η Ελλάδα επικράτησε και του Λιχτενστάιν με 2-0 χάρις στα γκολ των Σαλπιγγίδη (7΄) και Καραγκούνη (81΄), φτάνοντας στους 25 βαθμούς, με απολογισμό οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Η ελληνική ομάδα πήρε θέση οδηγού μόλις από το 7ο λεπτό, όταν από τη συνεργασία Χολέμπας και Σαμαρά ο πρώτος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Σαλπιγγίδης, αφού η μπάλα πέρασε από τον Μήτρογλου, άνοιξε το σκορ.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι διεθνείς δεν συνέχισαν την πίεση και έδωσαν δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να απειλήσει δύο φορές σε ένα δίλεπτο: στο 20΄ το εν κινήσει σουτ του Βίιζε απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρνέζης, ενώ μετά την εκτέλεσή του η μπάλα έφτασε πάλι στον Βίιζε, αυτός σούταρε, αλλά ο Σιόβας έκανε σωτήρια προβολή.

Η μοναδική πραγματικά καλή στιγμή της Ελλάδας ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 43΄, όταν από πάσα του Βύντρα ο Σαλπιγγίδης ελίχθηκε και σούταρε δυνατά αλλά άστοχα.

Ίδια γεύση και στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά και «σφιχτά», κλείνοντας όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή του Γέλε και αναγκάζοντας την ελληνική ομάδα σε ένα ανούσιο και «στείρο» παιχνίδι κατοχής.

Ακόμη κι έτσι, όμως, ευκαιρίες υπήρχαν. Στο 59΄, σε γύρισμα του Βύντρα, ο Σαλπιγγίδης σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ σε ένα καλό δίλεπτο αρχικά ο Σιόβας στο 70΄ και ύστερα ο Σάμαρης στο 72΄ είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά αστόχησαν.

Τελικά τη νίκη για την Ελλάδα «σφράγισε» στο 81΄ ο Καραγκούνης με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα του Γιέλε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports