Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O Σύνδεσμος επιχειρήσεων εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕ, θα συνδράμει για στάση του Προαστιακού στα Τσουκαλέικα

O Σύνδεσμος επιχειρήσεων εγκατεστημένων ...

Mε αφορμή την παράδοση από τον ΟΣΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, της πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013

Mε αφορμή την παράδοση από τον ΟΣΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, της πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013, του έργου επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα, ο Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι η στόχευση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών με τα παραπάνω αστικά κέντρα, μπαίνει σε φάση υλοποίησης μετά από προσπάθειες χρόνων.

Πεποίθηση του Συνδέσμου, είναι ότι η νότια επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου και η σύνδεσή του μέσω λεωφορειακής γραμμής με την ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, θα αποτελέσει ένα έργο αναβάθμισης, καθώς θα διευκολύνει μεγάλο αριθμό εργαζομένων, εξέλιξη για την οποία ο Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. ασκούσε συντονισμένες προσπάθειες για να επιτευχθεί.

Ο Σύνδεσμος, οφείλει να επισημάνει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του, στους «αφανείς» συντελεστές αυτής της προσπάθειας, όπως, το στέλεχος του ΟΣΕ στην Πάτρα κ. Χρήστο Οικονόμου και το Δίκτυο «Επιβάτης», οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά, για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Επίσης, είναι προφανής και ανεκτίμητη η συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Δήμων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας, όπως και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, το οποίο μέσω συνεχών προσπαθειών της Διοικούσας Επιτροπής, της αντίστοιχης Μόνιμης Επιτροπής και των Ομάδων Εργασίας του, προετοίμασαν επί σειρά ετών το έδαφος, αναδεικνύοντας τις πραγματικές διαστάσεις και την σημασία αυτού του έργου.

Οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις και οι χρήστες της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, που εκφράστηκαν μέσω του Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. σε όλη αυτή την προσπάθεια, με την εξίσου πολύτιμη συνδρομή και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, εκφράζουν την ελπίδα να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου της νότιας επέκτασης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας, όπως αποτυπώνονται στην μελέτη του ΟΣΕ (30 Ιουνίου 2015).

Για τον σκοπό αυτό, ο Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. και οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις, θα συνδράμουν με τις δικές τους δυνάμεις, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας στάσης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην περιοχή Τσουκαλέικα αντί των Καμινίων, καθώς αυτό είναι το σημείο που θα εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο τους εργαζόμενους της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, στους οποίους άλλωστε θα βασιστεί και η οικονομική βιωσιμότητα του έργου, ως σταθερό επιβατικό κοινό.

Η συνεργασία του Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι δεδομένη, καθώς θα χρειαστεί και μια συντονισμένη προσπάθεια, για τη σύνδεση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου με την ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, μέσω λεωφορειακής γραμμής, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί.

Τέλος, ο Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. οφείλει να επισημάνει ότι η επιτυχία του εγχειρήματος, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τον καθοριστικό ρόλο της τοπικής βιομηχανίας, γι΄ αυτό και απαιτείται η συνεχής στήριξή της και σε άλλα θέματα μείζονος σημασίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις