Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Τέσσερα χρόνια για υπεξαίρεση σε εκπαιδευτικό

Αγρίνιο: Τέσσερα χρόνια για υπεξαίρεση σ...

Ο εκπαιδευτικός είχε τεθεί σε αργία τον περασμένο Δεκέμβριο

H υπόθεση της υπεξαίρεσης που φέρεται να έγινε σε σχολείο της παρατριχώνιας περιοχής για την οποία κατηγορήθηκε εκπαιδευτικός – και η οποία συζητήθηκε αρκετά στην τοπική κοινωνία- είχε χθες μια σημαντική εξέλιξη. Επρόκειτο για την εκδίκασή της στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο και την τελεσίδικη απόφαση του.

Κατηγορούμενος εκπαιδευτικός γνωστός στην περιοχή του Αγρινίου, τόσο για τη συνδικαλιστική του δράση όσο και για την ενασχόλησή του με τα αυτοδιοικητικά πράγματα (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου στις εκλογές του 2010 και υποψήφιος δήμαρχος στο παρελθόν) και γενικότερα την πολυσχιδή του δράση.

Το κατηγορητήριο αφορούσε την περίοδο περί τα έτη 1999 έως 2002, κατά την οποία ο εκπαιδευτικός ήταν διευθυντής σε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε χωριό του τότε δήμου Θεστιέων. Σε βάρος του μάλιστα είχε μάλιστα ασκηθεί μήνυση από προμηθευτή της τότε σχολικής επιτροπής.

Η υπόθεση , μετά από 11 αναβολές, πρωτοδίκως εκδικάστηκε τον Ιούνιο του 2012. Τότε οι αξιόποινες πράξεις που αποδόθηκαν ήταν δύο. Η πρώτη υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερης μεγάλης αξίας άνω των 75.000 ευρώ με ιδιαίτερα τεχνάσματα, τρόπους και μέσα, η δεύτερη-που πάντως παραγράφηκε- για υπεξαίρεση περίπου 12.000 ευρώ από δωρεά ιδιώτη προς τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Πρωτοδίκως ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξης ωστόσο η εκδοθείσα απόφαση δεν εκτελέστηκε καθώς ασκήθηκε έφεση. Χθες λοιπόν αποφάσισε τελεσίδικα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Με πλειοψηφία 3-2 επέβαλλε στον εν λόγω εκπαιδευτικό 4 έτη φυλάκισης με αναστολή και την υποχρέωση της καταβολής 2000 ευρώ σε ευαγές ίδρυμα.

Σημειωτέον πως δεν υπήρξαν συνήγοροι πολιτικής αγωγής καθώς κατά την πρωτόδικη εκδίκαση ο δήμος Αγρινίου δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής ωστόσο έχει ενδιαφέρον αν θα επιχειρήσει στο μέλλον να διεκδικήσει την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη.

Ο εκπαιδευτικός –που ήδη είχε τεθεί σε αργία τον περασμένο Δεκέμβριο-διατηρεί φυσικά το δικαίωμα να επιδιώξει την αναίρεση της απόφασης στον Άρειο Πάγο.
Πηγή: agrinionews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις