Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Τί γίνεται με τον Βιολογικό Καθαρισμό και το αποχετευτικό δίκτυο της Αιγιάλειας;"

"Τί γίνεται με τον Βιολογικό Καθαρι...

Ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση αναφορικά με τον βιολογικό καθαρισμό και το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Αιγιάλειας.

"Κύριε Περιφερειάρχα,

Το μεγάλο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού με το αποχετευτικό δίκτυο για τους πρώην έξι δήμους της Αιγιάλειας, που θα απορρύπαινε την θάλασσα και το περιβάλλον από τα υγρά απόβλητα στην Ανατολική Αιγιάλεια και ιδιαίτερα στους Δήμους Ακράτας και Αιγείρας, ένα καθοριστικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής που θα δώσει νέα προοπτική στην Αιγιάλεια σε μία πολύ δύσκλοη περίοδο για την χώρα μας.

Θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα πάνω από 70.000 κατοίκους ενώ θα παράγονται, έως και 6.000 κ.μ. την ημέρα νερού κατάλληλο για ύδρευση μετατράπηκε σε έργο πέντε δήμων με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό να φτάνει σε μια και μόνο κοινότητα του π. Δήμου Ακράτας και συγκεκριμένα στο παραλιακό τμήμα της Τ.Κ. Συλιβαινιωτίκων με το τελευταίο αντλιοστάσιο δίπλα στην εκβολή του Κράθη ποταμού.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2013 (υπογραφή μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Δημάρχου Αιγίου και ιδιοκτήτη της αναδόχου εταιρείας Μεσόγειος), οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας δεν γνώριζαν το τι πραγματικά συνέβη και άλλαξε ο απορρυπαντικός σχεδιασμός της περιοχής.

Αυτό που καθησύχαζε την τοπική κοινωνία των Δ.Ε. Ακράτας και Αιγείρας ήταν οι πρόσφατες στις αρχές του 2013 υποσχέσεις του Δημάρχου, των αρμόδιων αντιδημάρχων και όλων των δημοτικών συμβούλων, ότι στον Κεντρικό Συλλεκτήριο Αποχετευτικό Αγωγό(Κε.Σ.Απ. Α.) θα «κούμπωναν» για το Βιολογικό Καθαρισμό (Βιο.Κα) όχι μόνο οι Τ. Κοινότητες Συλιβαινιωτίκων, Κραθίου και Αιγείρας αλλά και άλλες όπως το υπόλοιπο των Συλιβαινιωτίκων, η Ακράτα, ο Καλαμιάς η Παραλία Πλατάνου και ο Πλάτανος. Έτσι θεωρούνταν ότι όλα έβαιναν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό για τους έξι π. δήμους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθαι:

-Έχετε ενημερωθεί για την αλλαγή του αποχετευτικού δικτύου και απορρυπαντικού συνδυασμού στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας, και αν ναι σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες πρόκειται να προβείτε ώστε να υπάρξει επέκταση του Κεντρικού Συλλεκτηρίου Αποχετευτικού Αγωγού μέχρι και την Αιγείρα;

-Γιατί το έργο του ΚΕ.Σ.ΑΠ.Α. χωλαίνει για Κράθιο και Αιγείρα;

-Τι προβλέπει η μελέτη;

-Τι συνέβη και άλλαξε ο αρχικός προγραμματισμός των έξι πρώην Δήμων που προβλεπόταν επέκταση μέχρι και την Αιγείρα;

-Γιατί δεν υλοποιείται το αποχετευτικό δίκτυο όπως είχε προγραμματιστεί από τους πρώην έξι Δήμους της Αιγιαλείας;

-Σε περίπτωση μη επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού μέχρι Αιγείρα θα υπάρξει νέα μελέτη επέκτασης και σε ποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα ενταχθεί;

-Θα υπάρξει φάση επέκτασης εώς Αιγείρα και αν ναι πότε;"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις