Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χωρίς ασφάλεια και με κίνδυνο σύλληψης το 65% των εμπόρων - "Βροχή" τα ραβασάκια από τον ΟΑΕΕ - Καταθέτουν μήνυση

Πάτρα: Χωρίς ασφάλεια και με κίνδυνο σύλ...

Απειλή για διαδικασία είσπραξης των οφειλών

09.55 Αντιμέτωπο με χρέη στον ΑΟΕΕ βρίσκεται το 65% των εμπόρων της Πάτρας, γεγονός που όπως εξηγεί στο thebest.gr o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος σημαίνει εκτός από την έλλειψης ασφάλισης και κίνδυνο προσωποκράτησης και κατασχέσεων. Τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ για αποπληρωμή των οφειλών έχουν φτάσει από καιρό σε Πατρινούς εμπόρους οι οποίοι το πρωί μαζί με επαγγελματοβιοτέχνες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Κορίνθου και η συμμετοχή ήταν μεγάλη, όπως αναφέρει ο κ. Ρώρος.

Επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αναπληρωτή διευθυντή, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η πορεία στα δικαστήρια καθώς η μηνυτήρια αναφορά κατά των Διοικητών και παντός υπευθύνου θα κατατεθεί σε δεύτερο χρόνο.

Το απόγευμα στις 7 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλος στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι έμποροι καλούνται να πληρώσουν τις οφειλές στον ΟΑΕΕ μέχρι τις 15 Οκτώβρη.

"Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, να κινδυνεύει με προσωποκράτηση κάποιος για χρέη προς τον ίδιο του τον εαυτό ουσιαστικά" σχολιάζει ο κ. Ρώρος.

 

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες της Πάτρας, στους οποίους έχουν αποσταλλεί από τον ΟΑΕΕ ραβασάκια για αποπληρωμή οφειλών τους, ενώ σχεδιάζεται η διαδικασία είσπραξής τους και επισίεται η απειλή για κατασχέσεις και συλλήψεις. Τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ έχουν φτάσει και σε εμπόρους της Πάτρας οι οποίοι σήμερα προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Από αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΟΑΕΕ ενώ θα γίνει πορεία από τα δικαστήρια.Θα επιστρέψουν τα ειδοποιητήρια ως απαράδεκτα ενώ θα κατατεθεί μήνυση.

Το απόγευμα διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητής τον Εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα δράσης και την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

 

"Όπως  είναι γνωστό χιλιάδες ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί από τον ΟΑΕΕ σε οφειλέτες που καλούνται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως τις 15/10/2013.

Μετά την 15 Οκτωβρίου η απειλή που επισείει η Κυβέρνηση  (συλλήψεις, αυτόφωρο, κατασχέσεις) είναι ότι μέσω του Κ.Ε.Α.Ο. (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) θα ξεκινήσει τη διαδικασία είσπραξης, σε περίπου 380.000 που είναι οι οφειλέτες στον ΟΑΕΕ.

Οι συνάδελφοι στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν την τραγική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί, εξαιτίας των Μνημονιακών πολιτικών και της παρατεταμένης ύφεσης, κάτι  τους καθιστά ανήμπορους να εκπληρώσουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Ανέφεραν ότι αναγκάζονται να καταφύγουν στο κοινωνικό φαρμακείο για προμήθεια απαραίτητων φαρμάκων καθώς και στο κοινωνικό ιατρείο.

Τα αιτήματα της συγκέντρωσης συνοψίζονται:

·         Πάγωμα των οφειλών έως και το 2015 και εκ νέου αντιμετώπιση ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις (χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις).

·         Κατάργηση του μεταξικού  Νόμου που επιβάλλει προσωποκράτηση για ιδία χρέη.

·         Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ασφαλισμένους.

·         Τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για όσο διάστημα χρειαστεί.

·         Δυνατότητα υποβολής για συνταξιοδότηση σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και οφείλουν έως 40.000€ με δικαίωμα συμψηφισμού.

·         Ολοκληρωμένο σχέδιο κρατικής χρηματοδότησης χωρίς περικοπές σε συντάξεις και παροχές υγείας.

Απεφάσισαν:

·         Δημιουργία ομάδας αλληλεγγύης που θα παρεμβαίνει σε περίπτωση αυτοφώρων, συλλήψεων, κατασχέσεων κ.ά.

·         Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9/10/2013 και ώρα 7:45 π.μ. έξω από τον ΟΑΕΕ για επίδοση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση και επιστροφή των απειλητικών σημειωμάτων ως απαράδεκτα.

·         Πορεία στα Δικαστήρια και επίδοση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα κατά των Διοικητών και παντός υπευθύνου.

·         Την ίδια ημέρα και ώρα 7:00μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην αίθουσα του Ε&ΕΣΠ για το θέμα του ΟΑΕΕ με ομιλητές

1.      Μητρόπουλο Αλέξη (Εργατολόγο – Βουλευτή) και

2.      Τεμπονέρα Διονύσιο (Ειδικό σε Ασφαλιστικά θέματα, ειδικό σύμβουλο ΓΣΕΒΕΕ).

Ο Ε&ΕΣΠ βρίσκεται σε επαφή με το Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών που προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του για Νομικά θέματα και θέλει δημόσια να τον ευχαριστήσει.

Στην συγκέντρωση συμμετείχε η ΟΕΒΕΣΝΑ  που από κοινού με τον Ε&ΕΣΠ οργανώνουν τον αγώνα.

Σύνθημά μας, κανένας μόνος του στην κρίση.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις