Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρατημένη στην τύχη της η παραλιακή από τον Ιστιοπλοϊκό έως το Κολυμβητήριο – Δείγμα του πώς θα αξιοποιηθεί και το παλιό λιμάνι; ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παρατημένη στην τύχη της η παραλι...

Πρόκειται για μια τεράστια έκταση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών

Παρατημένη στην τύχη της για να ρημάξει είναι η τεράστια παραλιακή έκταση από τον Ιστιοπλοϊκό της Πάτρα μέχρι και το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς. Μια μεγάλη έκταση όπου κατά το παρελθόν είχε δημιουργηθεί το πάρκο με τα γλυπτά αλλά και το Μεσογειακό Πάρκο, την περίοδο που η Πάτρα διεκδικούσε τους Μεσογειακούς αγώνες.

Και τα δύο αυτά «πάρκα» όμως, όσο και η περιοχή ανάμεσά τους που ουδέποτε αξιοποιήθηκε, σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα με τις υπηρεσίες του Δήμου απλώς, που και που, να κόβουν μερικά χόρτα τα οποία μάλιστα, όπως φαίνεται και σε μια από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα εγκαταλείπουν επί πολλές μέρες στο σημείο.

Στην έκταση αυτή κάνουν περίπατο και τζόκινγκ δεκάδες συμπολίτες οι οποίοι γίνονται μάρτυρες της αθλιότητας που επικρατεί. Σκουπίδια παντού, κάδοι και παγκάκια σπασμένα, σκουριασμένα κάγκελα, ραγισμένα πλακάκια, δέντρα και χορτάρι ξεραμένα, πλάκες φθαρμένες, μούχλα παντού και γενικώς καμία ένδειξη ενδιαφέροντος και διάθεσης αξιοποίησης.

Φυσικά όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr μελέτες για τη διαμόρφωση του χώρου υπάρχουν εδώ και καιρό από τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές, όμως έχουν μείνει για χρόνια στα συρτάρια.

«Κι αν πριν υπήρχε η «ρατσιστική» δικαιολογία ότι η περιοχή έχει «παραδοθεί» στους μετανάστες, τώρα ποια δικαιολογία υπάρχει;», διερωτήθηκε ένας από τους Πατρινούς που συναντήσαμε στο σημείο. «Προφανώς και πάλι τα οικονομικά… αλλά εάν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, τότε τι τους χρειαζόμαστε;», πρόλαβε να σχολιάσει ο κύριος Παναγιώτης. «Έτσι θα αξιοποιήσουν και το παλιό λιμάνι όταν θα τους παραδοθεί; Άστο καταλάβαμε!», συμπλήρωσε η κυρία Ιωάννα.

Τα παράπονα των Πατρινών είναι εμφανή και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες... δικαιολογημένα το ζητούμενο είναι εάν εκ μέρους των αρμοδίων υπάρχει πρόθεση για την αξιοποίηση της έκτασης…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις