Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ρύθμιση για να κοπεί η χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή έρχεται τη Δευτέρα στη Βουλή

Ρύθμιση για να κοπεί η χρηματοδότηση στη...

Παρών στη σύσκεψη των υπουργών ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις όχι μόνο στο δικαστικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό, αφού η κυβέρνηση δείχνει να είναι αποφασισμένη να σπάσει το απόστημα και προχωρά σε ριζοσπαστικές αποφάσεις.

Αποφασίστηκε λοιπόν τη Δευτέρα να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Η συγκεκριμένη ενέργεια φωτογραφίζει ξεκάθαρα τη Χρυσή Αυγή και δείχνει πως οι πληροφορίες από τη δικαιοσύνη πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν κατηγορίες και ενδεχομένως και εντάλματα σύλληψης κατά τουλάχιστον τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι ακόμα πιο κοντά. 

Η απόφαση πάρθηκε με ξεκάθαρη εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ η Χρυσή Αυγή που σύμφωνα με πληροφορίες έπρεπε να λάβει στην τετραετία 830.000 ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση αναμένεται να χάσει ένα μεγάλο ποσοστό.


Νωρίτερα από αυτή την απόφαση είχε προηγηθεί η επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στον οποίο ουσιαστικά προανήγγειλε αυτή την απόφαση, λέγοντας πως η δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της. 

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή στη χώρα μας και διαθέτει ολόκληρο οπλοστάσιο, το οποίο, όπως είπε, είναι επαρκές για να αντιμετωπίσει τη ναζιστική και κάθε μορφής βία. Κινείται γρήγορα και με σύνεση για να μην γίνουν λάθη είπε ο κ. Αθανασίου. "Ολόκληρος ο ελληνικός λαός περιμένει τις αποφάσεις" σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

Το ΠΑΣΟΚ είχε θέσει από την αρχή θέμα διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή, δηλαδή σε μια εγκληματική οργάνωση, ζητώντας να ψηφιστεί νέα διάταξη, είτε να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία και ειδικότερα το άρθρο 41 του ν.3251 του 2004. Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ «αν από την διεξαγόμενη στον 'Αρειο Πάγο προκαταρκτική εξέταση θεμελιώνεται κατηγορία κατά της ΧΑ, σύμφωνα με τα άρθρα 187 και επομένως του Π.Κ., να διακοπεί αμέσως η κρατική χρηματοδότηση αυτής της οργάνωσης».

Ειδικότερα η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αξιοποιήσει όλες τις θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν, κάνοντας χρήση και του άρθρου 30 παρ 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που του δίνει τη δυνατότητα «σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης (….) να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια την ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ' απόλυτη προτεραιότητα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις