Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Εάν θέλετε, ελάτε να παλέψουμε μαζί, άσχετα εάν σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν θέλετε, τότε καλά σαράντα»!

«Εάν θέλετε, ελάτε να παλέψουμε μαζί, άσ...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Καυστικό ήταν το μέλος του Συντονιστικού Νοτίου Διαμερίσματος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάτρας Γιάννης Καλλίτσης χθες στην πλ. Παπανδρέου, που μιλώντας για την απάθεια αυτών που βολεύονται στην πολυθρόνα παραλυμένοι από τον φόβο του σοκ των μνημονιακών μέτρων, είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς είμαστε εδώ, παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας επιβάλλουν συνθήκες Ασίας, εάν θέλετε, ελάτε να παλέψουμε μαζί, άσχετα εάν σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που βρίσκεται μπροστά. Εάν δεν θέλετε, τότε καλά σαράντα»!

Δηκτικός ήταν ο λόγος του και προκάλεσε σχόλια καθώς απευθύνονταν σε όσους διστάζουν να αντιπαρατεθούν στην λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων.

Χθες στη Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών του Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρας παρουσιάστηκαν Κοινωνικές δομές  αλληλεγγύης που θα στηρίξουν τους αδύνατους πολίτες,  όχι μόνον σήμερα που τα φτωχοποιημένα στρώματα πολιτών βρίσκονται στον κολοφώνα της οικονομικής κρίσης, η οποία ήδη μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε κοινωνική.

Πρόκειται για δομές -όπως τονίστηκε- που θα μείνουν και θα χρησιμεύσουν και μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αφού είναι ορατό ότι όσο παραμένει το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου στο τιμόνι της χώρας η κρίση βαθαίνει και η διεθνής ανυποληψία την υποβαθμίζει.

Και το κυριότερο για να ανακάμψει η Οικονομία και να σταθεροποιηθεί θα χρειασθούν από τους κοινωνικούς φορείς μέτρα συμπληρωματικά, αυτών των κεντρικών που θα παρθούν σε κυβερνητικό επίπεδο.

Η Μαρία Κανελλοπούλου που βρέθηκε στο πάνελ των ομιλητών εξειδίκευσε τα μέτρα που έχει ανάγκη η χώρα και μίλησε για συστράτευση αντιμνημονιακών και αντιφασιστικών δυνάμεων για να αποκρούσουμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες το παρακράτος που έκανε την εμφάνισή του.

Οι αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΑ βρέθηκαν στην προσοχή των παρευρισκομένων, ενώ η αλληλεγγύη για όλους από το ομώνυμο  δίκτυο έγινε αντικείμενο ανάλυσης από το μέλος της Χρ. Γιοβανόπουλο, που ήρθε από την Αθήνα γι αυτό το σκοπό.

Ο Βαγγ. Μαντάς από την κίνηση «Κανένας Μόνος» μίλησε για το ιστορικό της δραστηριότητάς της στην Πάτρα (στεγάζεται έναντι του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου σε κλασικό κτίριο που προσέφερε συμπολίτης), ενώ ο Δημ. Κωστακιώτης μίλησε για την «Κοινωνική Κουζίνα» που πριν ενάμιση χρόνο στην διασταύρωση της Τριών Ναυάρχων και Κανακάρη ξεκίνησε με παροχή εξήντα μερίδων κάθε βδομάδα σε μετανάστες κυρίως και τώρα έχει φθάσει τις τριακόσιες μερίδες σε νεόπτωχους Πατρινούς, αλλά σταμάτησε εδώ αφού και τα οικονομικά στέρεψαν και ο αριθμός των γυναικών  που μαγειρεύουν δεν φθάνει.

Για το «Κοινωνικό Φαρμακείο» μίλησε η φαρμακοποιός Μαρία Βουτηράκη και για τον αγώνα που κάνουν αυτοί που το στελεχώνουν προς εξοικονόμηση φαρμάκων από αποθήκες, από φαρμακεία, αλλά και από ασθενείς που αποβιώνουν! Κάλεσε δε, όσους μπορούν να συνεισφέρουν.

Από την πλευρά της η γιατρός Νάντια Κουλουμπή μίλησε για το έργο του «Κοινωνικού Ιατρείου» που λειτουργεί με την συνδρομή των γιατρών της ΕΙΝ Αχαΐας και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και που λανθασμένα παρουσιάζεται ως δομή του Δήμου Πατρέων καθώς ο Δήμος έχει παραχωρήσει κτίριο για την στέγασή του στις Εργ. Κατοικίες Ν. Δρόμου, αλλά η λειτουργία του είναι αυτόνομη.

Τέλος ο Μιχ. Σιδηρόπουλος, εκπρόσωπος της «Κίνησης για την Προστασία των Μεταναστών-τριών» αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης και στην προσφορά της σε μετανάστες για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσα στα γραφεία της επί της οδού Ιω. Βλάχου.

Εντύπωση προξένησαν τα ερωτήματα που απηύθυνε εκπρόσωπος των «Πολιτών χωρίς ασφαλιστική κάλυψη», όταν ανέφερε στοιχεία που φέρουν το 40% των Ελλήνων να είναι σήμερα ανασφάλιστοι, δηλαδή χωρίς ασφαλιστικό δικαίωμα στην υγεία και την περίθαλψη, λόγω της δυσμενούς οικονομικής τους κατάστασης. Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα μένουν χωρίς ασφάλιση είπε και επεσήμανε τον κίνδυνο σε λίγο όλοι να είμαστε ανασφάλιστοι.

«Δεν διαμαρτύρεστε, τις ασφαλιστικές εισφορές που δίναμε τόσα χρόνια, σήμερα μας τις στερούν. Με ποιο δικαίωμα» είπε απευθυνόμενος στο κοινό που παρακολουθούσε όχι μόνον από τις καρέκλες της πλατείας, αλλά και από γύρω από αυτήν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις