Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καράτουλα: Έξι χρόνια στα λυόμενα για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Καράτουλα: Έξι χρόνια στα λυόμενα για το...

Ακόμα περιμένουν νέο σχολικό κτίριο οι μαθητές και οι κάτοικοι στην περιοχή

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού λένε. Και αυτό θυμούνται οι μαθητές, οι γονείς και οι κάτοικοι στο Καράτουλα και την ευρύτερη περιοχή, που από τις 8 Ιουνίου 2008 και τον καταστροφικό τότε σεισμό στερούνται σχολικού κτιρίου. 

Το κτίριο που στέγαζε και γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής έγινε «σμπαράλια» από τα Ρίχτερ και παρά τις υποσχέσεις για ένα νέο σχολείο, οι μαθητές έμειναν για έκτη χρονιά στα λυόμενα. Κάποιοι από αυτούς ολοκληρώνουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους σε αυτό το περιβάλλον αφού ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη η 6η σχολική σεζόν σε αυτό το χώρο. 

Με την ευλογία της τοπικής εκκλησίας και την παρουσία των γονέων των μαθητών  τελέστηκε λοιπόν το πρωί της Τετάρτης στα λυόμενα κτίρια στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος Καράτουλα ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Καράτουλα. 
Τις ευχές της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας και τις πατρικές του συμβουλές μετέφερε στους μαθητές ο εφημέριος Καράτουλα π. Αθανάσιος Στεργιόπουλος, που μαζί με τον π. Παν. Κανέλλο τέλεσαν τον αγιασμό. Εκ μέρους του Δήμου Πύργου απηύθυνε μήνυμα στους μαθητές ο Αντιδήμαρχος Πύργου και τότε δήμαρχος Ωλένης Γιάννης Παναγόπουλος, που αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την δημιουργία του νέου σχολικού συγκροτήματος, που θα αντικαταστήσει το ως τώρα που φιλοξενείται από το 2008 σε οικόπεδο του αειμνήστου Αθαν. Παναγόπουλου.
Όμως αυτό είναι μια αόριστη δέσμευση. Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος έως ότου ξεκινήσουν τα έργα για το 1ο γυμνάσιο Πύργου, που επίσης μετά του σεισμούς είχε χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο και κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα υπάρξουν εξελίξεις για το σχολείο του Καράτουλα. 

Κατά τα άλλα ο αγιασμός της περασμένης Τετάρτης ολοκληρώθηκε με τις σύντομες ομιλίες των διευθυντών του Γυμνασίου Θεοδώρου Κόρδα και του Λυκείου Νικολάου Σεβόπουλου, που δήλωσαν την στήριξη τους στον κοινό αγώνα των Εκπαιδευτικών και των μαθητών για την μόρφωση. Εκ μέρους της ΕΛΜΕ Ηλείας ανέγνωσε μήνυμα το μέλος του ΔΣ και τ. Πρόεδρος ΕΛΜΕ καθηγητής του Λυκείου Καράτουλα Βασίλης Βασιλειάδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις