Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: EΔΕ διέταξε ο Υπουργός Υγείας για τον θάνατο ασθενούς λόγω μη εφημερίας του ΠΓΝΠ

Πάτρα: EΔΕ διέταξε ο Υπουργός Υγείας για...

Με το θέμα θα ασχοληθεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

·Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης για την περίπτωση θανάτου ασθενούς που έμεινε χωρίς αγγειοχειρουργική κάλυψη, λόγω μη εφημερία του νοσοκομείου του Ρίου.

Μπορούσε η Αγγειοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ να αντιμετωπίσει το περιστατικό μιας κι αυτό συνέβη στις 10 το πρωί; Μπορούσε να αρνηθεί την αντιμετώπιση κατεπείγοντος περιστατικού; · Γιατί δεν αναβλήθηκαν τακτικά χειρουργεία; · Γιατί οι πολύωρες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα νοσοκομεία (ΠΓΝΠ- Αμαλιάδας), την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) δεν οδήγησαν σε αποτέλεσμα; Αυτά είναι ορισμένα μόνον από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν μέσω της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διέταξε ο υπουργός

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία, ενώ χθες πραγματοποίησε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να βρεθεί λύση. Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Τρίτης, ένας άνδρας ηλικίας 72 ετών από τη Μανωλάδα κατέληξε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, αναμένοντας να βρεθεί γιατρός για να τον αντιμετωπίσει. Ο εκλιπών είχε την ατυχία να υποστεί το ανεύρυσμα την Τρίτη, ημέρα μη εφημερίας του ΠΓΝΠ κι επομένως και της μοναδικής αγγειοχειρουργικής «κλινικής» στην ευρύτερη περιφέρεια.

Οπως εξήγησε στην «Π» ο διευθυντής της κλινικής και διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του ΠΓΝΠ καθηγητής Ιωάννης Τσολάκης, το συγκεκριμένο πρόβλημα χρονίζει κι έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι εμπλεκόμενοι. Κατά κύριο λόγο, οφείλεται στην έλλειψη δύο αγγειοχειρουργών που έχουν επιλεγεί, αλλά η πρόσληψή τους έχει παγώσει από τον Φεβρουάριο του 2011.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις