Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ζάκυνθος: Κάτοικοι ματαίωσαν τον διαγωνισμό στερέωσης της βενετσιάνικης γέφυρας

Ζάκυνθος: Κάτοικοι ματαίωσαν τον διαγωνι...

Aποκλείοντας την είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, όπου συνεδρίαζε αρμόδια επιτροπή

Στη ματαίωση του διαγωνισμού για τη στερέωση της παλιάς βενετσιάνικης γέφυρας στη νότια πλευρά της πόλης, που εξυπηρετεί την κίνηση οχημάτων προς τις κοινότητες Βασιλικού και Αργασίου, προχώρησαν σήμερα κάτοικοι των δύο κοινοτήτων, αποκλείοντας την είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, όπου συνεδρίαζε αρμόδια επιτροπή.

Με την ενέργεια αυτή οι κάτοικοι θέλησαν να εκφράσουν την άποψη πως το έργο αυτό δεν καλύπτει τις κυκλοφοριακές ανάγκες προς τις περιοχές τους και ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί μια νέα μεγάλη γέφυρα, ικανή να απορροφήσει την κίνηση, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όπου παρατηρείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η κίνηση από την παλιά γέφυρα έχει περιοριστεί εξαιτίας ρηγμάτων που έχει εμφανίσει εδώ και τρία χρόνια στην ανατολική της πλευρά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται το καλοκαίρι μεγάλες ουρές οχημάτων από την πόλη προς τα συγκεκριμένα τουριστικά θέρετρα και αντίστροφα. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικού, Π. Γιαννούλης, ο οποίος πρωτοστάτησε στη διαμαρτυρία, δήλωσε: «Η μελέτη προβλέπει την πλακόστρωση της γέφυρας που θα έχει πλάτος 3,30 μέτρα. Δεν είναι δυνατόν η πρόσβαση σε όλο το νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, που κάθε καλοκαίρι δέχεται χιλιάδες τουρίστες να γίνεται μέσα από ένα καλντερίμι. Κανείς δεν λέει όχι στο έργο, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα».

Παρά την παρέμβαση των υπαλλήλων της υπηρεσίας και της Αστυνομίας τελικά ο διαγωνισμός ματαιώθηκε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις