Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέρκυρα: Καταρρέουν τα κτίρια του Μον Ρεπό! ΦΩΤΟ

Κέρκυρα: Καταρρέουν τα κτίρια του Μον Ρεπό! ΦΩΤΟ

Διεθνές συνέδριο στο νησί

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 350 συνέδρων ξεκίνησαν τις εργασίες τους το Συνέδριο και τα Εργαστήρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών, οι οποίες ολοκληρώνονται στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, όσο και ο καθηγητής Φυσικής του ΕΜΠ Γιώργος Ζουπάνος δήλωσαν ικανοποιημένοι που η σημαντική αυτή διοργάνωση έχει γίνει θεσμός, μετά από προσπάθειες ετών.

«Είμαι πολύ περήφανος, γιατί το 2006, επί δικής μου δημαρχίας, στον παλαιό Δήμο Κερκυραίων, ο Δήμος και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ίδρυσαν το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών. Σήμερα έχουν προστεθεί επίσης η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος από ελληνικής πλευράς, ενώ συμμετέχουν ήδη μεγάλα Ερευνητικά Ιδρύματα όπως το CERN», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο κ. Τρεπεκλής αναφέρθηκε και στον αγώνα που έχει γίνει για την απόδοση των βοηθητικών κτιρίων στο Μον Ρεπό, από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Δήμο Κέρκυρας. «Καταφέραμε προ μηνών να μας αποδοθούν, μετά από σχετική απόφαση του ΚΑΣ, κάποια από τα κτίρια που βρίσκονται μέσα στο Μον Ρεπό.

Τα κτίρια αυτά που βρισκόταν στα χέρια του Υπουργείου Πολιτισμού μας παραδόθηκαν σε άθλια κατάσταση και εμείς τώρα θα προσπαθήσουμε να βρούμε πόρους για να τα αναστηλώσουμε, να τα αναπαλαιώσουμε και να τα εξωραΐσουμε. Αυτό όμως αποδεικνύει ότι ο Δήμος Κέρκυρας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σέβεται και συντηρεί την κληρονομιά και την ιστορία της ενώ η πολιτεία αδιαφορεί».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γ. Ζουπάνος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή για τη στήριξή τους στη λειτουργία του Ε.Ι.Θ.Ε.Ε. αλλά και «για τον αγώνα που από κοινού δώσαμε προκειμένου σήμερα να έχουμε στη διάθεσή μας τα κτίρια του Μον Ρεπό για τις ανάγκες λειτουργίας μας.

Διαχρονικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κέρκυρα αγκάλιασε το έργο μας, αλλά ιδιαίτερα ο νυν Δήμαρχος ήταν εκείνος που ήταν στο πλευρό μας πάντα. Μαζί ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Ινστιτούτου και μαζί παλέψαμε και καταφέραμε να πάρουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού τα κτίρια», δήλωσε ο κ. Ζουπάνος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις