Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κάποιοι...ξέχασαν οτι το παλιό Λιμάνι δεν λειτουργεί και επιβαρύνουν με βαρέα οχήματα την πόλη-Χάος για...μία πινακίδα -ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάτρα: Κάποιοι...ξέχασαν οτι το παλιό Λι...

Ολόκληρη η παρέμβαση του Δ. Αϊβαλή με βολές κατά του Δημάρχου

Και όμως. Κάποιοι...ξέχασαν οτι ο Λιμάνι της Πάτρας δεν βρίσκεται πλέον στην βόρεια λιμενολεκάνη της πόλης και στέλνουν ακόμη του οδηγούς βαρέων οχημάτων στο παλιό.

Όπως επισημαίνει με παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης "Ενωμένοι για την Πάτρα" και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αϊβαλής οι πινακίδες της Περιμετρικής οδού δεν άλλαξαν και παραπέμπουν τους οδηγούς που θέλουν να ταξιδέψουν από το Λιμάνι, στην Πάτρα μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου. Αποτέλεσμα; Να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό της πόλης.

Διαβάστε την παρέμβαση, δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε

 

 

"Με το έργο της αποχέτευσης στην Ηρώων Πολυτεχνείου και την εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από τον χώρο της Μαρίνας, αναδεικνύεται το πρόβλημα της διέλευσης των νταλικών προς και από το νέο Λιμάνι μέσα από το παραλιακό οδικό δίκτυο λόγω της χαώδους οδικής σήμανσης της Πόλης. Πριν από δύο περίπου μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο είχα επισημάνει στον Δήμαρχο το απαράδεκτο γεγονός να κυκλοφορούν προς και από το νέο Λιμάνι νταλίκες μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου και στη συνέχεια από την Παραλιακή Ζώνη του Παλαιού Λιμανιού, την Όθωνος-Αμαλίας και την Αγίου Ανδρέου.

Με την  ολοκλήρωση πριν από εννέα περίπου μήνες της Ελευθερίου Βενιζέλου η κίνηση των νταλικών προς και από το Νέο Λιμάνι έπρεπε να γίνεται από την καινούργια λεωφόρο, μέσω του κόμβου της Εγλυκάδας.

Οι μόνοι που δεν φταίνε για αυτή την κατάσταση, είναι οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων όταν στον κόμβο Κ1 (Μποζαΐτικα) αυτοί που κινούνται απο Αθήνα προς Πάτρα η πληροφοριακή πινακίδα τους κατευθύνει προς το Νέο Λιμάνι μέσα από τους δρόμους της Πόλης.  Συμπληρωματικά στην ίδια κατεύθυνση τους οδηγεί και    η κίτρινη εργοταξιακή πινακίδα που βρίσκεται στο ίδιο σημείο.

Αν όμως συνεχίσουν στην Περιμετρική στον επόμενο κόμβο της Εγλυκάδας η πινακίδα τους πληροφορεί  ότι είναι έξοδος προς Πάτρα και Εγλυκάδα πουθενά για Λιμάνι.

Το ίδιο αλλά πιο τραγελαφικό συμβαίνει για τους οδηγούς που κινούνται από Αρχαία Ολυμπία, Πύργο προς το νέο Λιμάνι είτε με βαρέα οχήματα είτε με ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα είτε επιβατικά. Πριν τον ημικόμβο του Μιντιλογλίου η πληροφοριακή πινακίδα τους οδηγεί στο νέο Λιμάνι μέσω της Περιμετρικής.

Όταν όμως φθάνουν στον κόμβο της Εγλυκάδας η πινακίδα τους πληροφορεί ότι για να πάνε στο Λιμάνι πρέπει να συνεχίσουν να κινούνται στην Περιμετρική.

Αφού διανύσουν τα επόμενα 6,5 χιλιόμετρα της Περιμετρικής πρός Αθήνα θα φθάσουν στον κόμβο Κ1 (Μποζαΐτικα) όπου η πινακίδα πληροφορεί ευθεία Κόρινθος-Αθήνα και έξοδος δεξιά Πάτρα-Λιμάνι.

Μετά την έξοδο από την Περιμετρική μέσω των δρόμων της Πόλης θα διανύσουν 11,5 χιλιόμετρα περίπου  για να φθάσουν στο νέο Λιμάνι της Πάτρας. Δηλαδή ένας κύκλος 17,0 περίπου χιλιομέτρων όταν η απόσταση κόμβος Εγλυκάδας-Νέο Λιμάνι είναι 5,5 χιλιόμετρα περίπου.

Ο ΟΛΠΑ δεν ενδιαφέρεται, άλλωστε η χαώδης κυκλοφορία στο σύνολο της παραλιακής περιοχής από Κανελλοπούλου-Γλαύκο «ίσως» να μην τον ενοχλεί.

Η Ολυμπία Οδός που έχει την ευθύνη της σήμανσης είναι ανύπαρκτη. Αλήθεια, την ενόχλησε κανένας; Αφού από τον Αύγουστο του 2008 έχει εισπράξει περίπου 1,4 δις ευρώ περίπου – αν δεν κάνω λάθος – και από την Κόρινθο μέχρι την Τσακώνα δεν έχει κατασκευάσει ούτε ένα χιλιόμετρο αυτοκινητοδρόμου, γιατί να ενδιαφερθεί για τις πληροφοριακές πινακίδες στην περιοχή της Πάτρας.

Τέλος, κ. Δήμαρχε μήπως πρέπει να ασχοληθείτε με ένα κομμάτι αλλά σημαντικό της κυκλοφορίας της πόλης; Τολμήστε, γιατί το κόστος της διόρθωσης των πινακίδων για την ομαλή λειτουργία είναι κατά την εκτίμηση μου ελάχιστο."

Δημήτρης Αϊβαλής

Δημοτικός Σύμβουλος

«Ενωμένοι για την Πάτρα»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις