Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βίος και Πολιτεία η Ελληνική Αναγέννηση- Καταγγελίες ακόμη και για αίθουσες διδασκαλίας χωρίς οικοδομική άδεια!

Πάτρα: Βίος και Πολιτεία η Ελληνική Αναγ...

Στην Πάτρα για ενημέρωση ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ

Πανελλήνιο σάλο  προκαλούν οι εξελίξεις στα εκπαιδευτήρια της "Ελληνικής Αναγέννησης", στην Πάτρα, με την αρχική ανακοίνωση αναστολής της λειτουργίας τους, την απόλυση άνευ αποζημίωσης -και με εκκρεμή δεδουλευμένα πολλών μηνών- του προσωπικού και την εν συνεχεία εξαγγελία επαναλειτουργίας με διαφορετική επωνυμία και με ελάχιστους από τους έως πρότινος εργαζόμενους εκεί.
Τα δραματικά αυτά γεγονότα κίνησαν το έντονο ενδιαφέρον του συνδικαλιστικού οργάνου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που ασχολήθηκε πλέον σε βάθος με την υπόθεση, ενώ χαρακτηριστικό της βαρύτητας που δόθηκε είναι ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), Μιχάλης Κουρουτός, βρέθηκε την Τρίτη στην Πάτρα, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τα όσα συνέβησαν στα συγκεκριμένα εκπαιδευτήρια, αλλά και στην Τριάντειο Επαγγελματική Σχολή, που βρίσκεται υπό την άμεση απειλή του "λουκέτου".

Παράλληλα, σε μια σαφή ένδειξη της στάσης που προτίθεται να τηρήσει η Ομοσπονδία, προαναγγέλλεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι "η ΟΙΕΛΕ θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο και πολιτικό τρόπο, για να τιμωρηθούν οι παραβάτες της νομοθεσίας και να αποκατασταθεί η νομιμότητα".
Σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι έχει υποβληθεί αίτηση για νέα άδεια, με την επωνυμία: "Αναγέννηση ΙΚΕ-Μονάντερας Νικόλαος"/Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο.
Τονίζεται, επίσης, ότι τα οφειλόμενα ποσά στους εκπαιδευτικούς αφορούν τους μήνες Αύγουστο 2012, Μάρτιο έως Αύγουστο 2013 (εφτά μήνες), καθώς και τα, κατά το νόμο, προβλεπόμενα επιδόματα.
Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι στο χώρο του εν λόγω Εκπαιδευτηρίου υπάρχουν δύο αυθαίρετα κτίσματα -δίχως πολεοδομική άδεια-, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν ως αίθουσες διδασκαλίας!
Το χρονικό των εξελίξεων
Στη συνέχεια γίνεται μια αρκετά αναλυτική αναφορά στο χρονικό των τελευταίων εξελίξεων, όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφονται τα εξής:
«-Σεπτέμβριος 2012: ο νόμιμος εκπρόσωπος των Εκπαιδευτηρίων κ. Ρουμελιώτης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους ανακοινώνει -αναφορικά με τη μισθοδοσία τους- ότι "από εδώ και στο εξής οι αποδοχές θα καταβάλλονται όποτε το σχολείο δύναται και επί ποσών που δύναται".
-Σεπτέμβριος 2012: ο κ. Ρουμελιώτης, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις επί των ανωτέρω, απειλεί πως "το Γυμνάσιο θα κλείσει". Κατόπιν τούτων, στις 4/9/2012 παραιτείται από τη θέση της, ως Διευθύντρια του Γυμνασίου, η συνάδελφος κ. Κωνσταντακοπούλου Δέσποινα.
-16 Μαρτίου 2013 : Οι συνάδελφοι έχουν ήδη προβεί σε καταγγελία σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας τους, γεγονός το οποίο "εξοργίζει" τη Διοίκηση του σχολείου, που συνεχίζει τις απειλές.
-Τέλη Μαΐου 2013:  ο κ. Ρουμελιώτης φέρει προς υπογραφή στους συναδέλφους έγγραφο για "αναστολή διεκδίκησης εκ μέρους τους των δεδουλευμένων ενός έτους". Παράλληλα, και με το ίδιο έγγραφο, ζητεί από τους εκπαιδευτικούς να συμφωνήσουν σε νέα ρύθμιση της μισθοδοσίας τους, ήτοι να λαμβάνουν "το 50% των ακαθάριστων αποδοχών τους". Κάποιοι συνάδελφοι υπέγραψαν το εν λόγω έγγραφο.
-Ιούνιος 2013:  ο κ. Ρουμελιώτης επιμένει στην, εκ μέρους των συναδέλφων, καθολική αποδοχή του περιεχομένου του ανωτέρω εγγράφου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "έστω και ένας να μην υπογράψει, το σχολείο θα κλείσει". Η πλειοψηφία των συναδέλφων αρνείται να υπογράψει το έγγραφο αυτό.
-31/7/2013:  Οι συνάδελφοι καλούνται από τη Διεύθυνση να "περάσουν από το σχολείο για προσωπική τους υπόθεση". Σε όσους μετέβησαν στο σχολείο τούς επιδόθηκε έγγραφο απόλυσης. Στους υπολοίπους επιδόθηκε διά δικαστικού επιμελητή. Οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν έχουν υπογράψει για την παραλαβή του εγγράφου απόλυσης.
-8 Αυγούστου 2013: Η συνάδελφος κ. Κωνσταντακοπούλου Δέσποινα μεταβαίνει στο χώρο του σχολείου και ασκεί τα καθήκοντά της ως εφημερεύουσα. Πιστοποιεί την παρουσία της με υπογραφή στο έγγραφο των εφημεριών, το οποίο ήταν αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.
-22 Αυγούστου 2013:  Ο συνάδελφος Γ. Ελευθεριάδης μεταβαίνει για την άσκηση των καθηκόντων του, ως εφημερεύων, στο σχολείο, το οποίο, όμως, είναι κλειστό. Ο εκπαιδευτικός βεβαιώνει την παρουσία του, μεταβαίνοντας καταρχάς στην Εισαγγελία και κατόπιν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής».
Καυστικότατη ανάρτηση στο site της Ομοσπονδίας
Εξάλλου, σε περίοπτη θέση στο site της ΟΙΕΛΕ (oiele.gr) υπήρχε την Τετάρτη η ακόλουθη ανάρτηση, στην οποία ασκείται δριμύτατη κριτική για τα συμβαίνοντα στα εκπαιδευτήρια της "Ελληνικής Αναγέννησης", στην Πάτρα, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά και κατά τα προηγούμενα χρόνια:
«Όλοι γνωρίζετε την κλασική κομπίνα "θρησκευόμενων" την περίοδο της Σαρακοστής, που βάφτιζαν το κρέας σε ψάρι για να… τηρήσουν τη νηστεία. Την ίδια μέθοδο εξαπάτησης, με την επίκληση των θείων, επιχειρεί εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο "Ελληνική Αναγέννηση" της Πάτρας. "Βαφτίζει" παράνομες δραστηριότητες με νόμιμο περιτύλιγμα και άρωμα… "θρησκευτικότητας" και φιλανθρωπίας, για να ξεγελάσει όχι μόνο τις εποπτικές αρχές της Πολιτείας, αλλά και τους γονείς και την τοπική κοινωνία. Τρανταχτό παράδειγμα η… βάφτιση της αρπαγής των χρημάτων από τους μισθούς των εκπαιδευτικών σε "δωρεά". Οι δήθεν δωρεές επιβάλλονταν στους εκπαιδευτικούς από τη διοίκηση του σχολείου, που με τον εύσχημο αυτό τρόπο πλήρωνε σχεδόν τους μισούς μισθούς!
Το θράσος των δήθεν ευλαβών διοικούντων του σχολείου (που σε επιστολή τους προς τους γονείς επιτίθενται στο "νεοταξικό" περιβάλλον, την ίδια ώρα που εφαρμόζουν κατά γράμμα τις απάνθρωπες και αντεργατικές ρυθμίσεις της νεοφιλελεύθερης νέας τάξης) όμως, ξεπέρασε κάθε όριο, όταν προ ολίγων εβδομάδων ανακοίνωσαν ότι (τάχα) αναστέλλουν τη λειτουργία του σχολείου, λόγω δυσχερειών. Ταυτόχρονα, όμως ανακοίνωσαν, ότι (μέσω της συνδρομής του… Μεγαλοδύναμου) μια ομάδα εκπαιδευτικών θα αναλάβει τις τύχες του σχολείου!!!! Ενώ, δηλαδή, μιλούν για αναστολή της λειτουργίας του σχολείου και μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας του σε "ομάδα εκπαιδευτικών", κοινοποίησαν την απόλυση του συνόλου σχεδόν των εκπαιδευτικών του σχολείου (κι αυτό με τη βοήθεια του… Θεού, άραγε;), παρά το γεγονός ότι από το άρθρο 5, παρ. 8 του Ν. 682/77 γίνεται σαφές ότι κατά τη διάρκεια μεταβίβασης του σχολείου δεν επιτρέπεται καμιά απόλυση προσωπικού!
Και δεν είναι αυτές οι μοναδικές αμαρτίες του εν λόγω ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Στους εκπαιδευτικούς οφείλονται μισθοί τουλάχιστον 7 μηνών, ενώ μέχρι και λίγες ημέρες πριν κοινοποιηθούν οι μαζικές καταγγελίες σύμβασης η διοίκηση τους απειλούσε να δεχθούν μείωση 50% επί των ακαθάριστων αποδοχών τους, ειδάλλως θα κλείδωναν το σχολείο.
Δεν ξέρουμε αν για όλες αυτές τις κομπίνες και τις παρανομίες θα ρίξει ο… Μεγαλοδύναμος φωτιά στους διοικούντες, για να τους… κάψει για την πρωτοφανή τους υποκρισία, η ΟΙΕΛΕ, όμως, θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο και πολιτικό τρόπο για να τιμωρηθούν οι παραβάτες της νομοθεσίας και να αποκατασταθεί η νομιμότητα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις