Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Παροπλισμένο» στον χώρο στάθμευσης το ασθενοφόρο του Δήμου Κρέστενας-Ανδρίτσαινας

«Παροπλισμένο» στον χώρο στάθμευσης το α...

Εδώ και τρία περίπου χρόνια

«Παροπλισμένο» στον χώρο στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, βρίσκεται εδώ και τρία περίπου χρόνια ένα καινούργιο ασθενοφόρο, την ώρα που τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου Ηλείας έχουν «γράψει» εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στους δρόμους και έχουν μετατραπεί σε…σακαράκες.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου -και του ΕΚΑΒ- που καθημερινά μετακινούνται χρησιμοποιώντας τα παλαιωμένα ασθενοφόρα, κάνουν το σταυρό τους να φτάσουν σώοι στον προορισμό τους, αφού τα περισσότερα οχήματα έχουν «γράψει» πολλά χιλιόμετρα στους δρόμους και έχουν μετατραπεί σε…σακαράκες.

Και μπορεί το ΕΚΑΒ μετά το 2007 να ενισχύθηκε με κάποια σύγχρονου τύπου ασθενοφόρα, αλλά ο στόλος του, σε μεγάλο μέρος, είναι παλιός.

Ακόμα πιο παλιά όμως είναι τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου, που χρησιμοποιούνται για τις δευτερογενείς -κυρίως- διακομιδές. Κάποια από αυτά μάλιστα, έχουν ξεμείνει στο δρόμο, ενώ πήγαιναν σε περιστατικά.

Παροπλισμένα στον χώρο στάθμευσης

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, το Τεκτονικό Ίδρυμα είχε παραχωρήσει στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών του δήμου.

Από τότε όμως, μέχρι και σήμερα, το όχημα έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστες φορές και τα τελευταία χρόνια παραμένει παροπλισμένο στον χώρο στάθμευσης του δήμου, στον περιφερειακό δρόμο Κρεστένων.

«Δεν μπορούμε να το αξιοποιήσουμε όπως θα θέλαμε γιατί, το συγκεκριμένο όχημα για να μετακινηθεί πρέπει να έχει οδηγό που έχει προσληφθεί για οδηγός ασθενοφόρου και να έχει λάβει και την απαραίτητη εκπαίδευση. Κάποια περίοδο, μέσω προγραμμάτων απασχόλησης, είχαμε προσλάβει τέτοια ειδικότητα και για λίγους μήνες το ασθενοφόρο μετακινήθηκε και συμμετείχα στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής που υλοποίησε ο δήμος με αποδέκτες τους δημότες τους. Τώρα όμως, δεν υπάρχει κωδικός πρόσληψης τέτοιας ειδικότητας και περιμένουμε να προσλάβουμε και πάλι προσωπικό, μ’ ένα νέο πρόγραμμα που θα βγει το επόμενο χρονικό διάστημα», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Δήμος Φωτεινόπουλος


Και στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ένα ασθενοφόρο όμως, όχι τόσο σύγχρονο, αλλά σε πολύ καλή κατάσταση, βρίσκεται και στα «χέρια» του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Το ασθενοφόρο, που είχε παραχωρήσει στον δήμο το 2008 από το Νοσοκομείο του Πύργου, βρίσκεται παρκαρισμένο στον «Όρχο» του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ωστόσο, αυτό, αξιοποιείται πιο συχνά. Δηλαδή, όπως εξήγησε ο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος,

«…υπάρχει ειδικά εκπαιδευμένος οδηγός, μόνιμος υπάλληλος του δήμου μας, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κινήσει το όχημα. Και αυτό γίνεται τακτικά, καθώς υπάρχει συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε κάνει διακομιδές (ελαφρών περιστατικών) στο Νοσοκομείο του Πύργου. Επίσης, επιστρατεύεται προληπτικά σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο θέατρο «Ολυμπία», σε αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώνεις του δήμου μας ή και συλλόγων της περιοχής, εφόσον ζητηθεί, όπως είναι το Ολυμπιακό Ράλι της ΑΟΛΑΠ, οι εκδηλώσεις του Σμίλα κ.ά.».

Και άλλα οχήματα

Δυστυχώς όμως, σε αρκετούς δήμους, υπάρχουν αρκετά «παροπλισμένα» οχήματα, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για διάφορες εργασίες, αλλά… ελλείψει προσωπικού, μένουν και σκουριάζουν στους χώρους στάθμευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις