Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστολή του Πανεπιστημίου Πατρών στον πρωυθυπουργό ενόψει του ταξιδίου στις ΗΠΑ - Πρόσκληση να επισκεφθεί το Επιστημονικό Πάρκο

Επιστολή του Πανεπιστημίου Πατρών  στον ...

Η επιστολή εστάλη την Δευτέρα 5 Αυγούστου

Στην επιστολή του προς στον Πρωθυπουργό ενόψει της  συνάντησής του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ο Καθηγητής Χημείας, Διευθυντής ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» και π. Πρόεδρος Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννης Ματσούκας αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο υπερατλαντικό σας ταξίδι και στην συνάντησή σας με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Barak Obama. Γνωρίζουμε ότι σε αυτή την συνάντηση, θα έχετε συνέχεια στο νου σας τη λέξη Ανάπτυξη και την Ελλάδα της Καινοτομίας, της Παραγωγής και της Εξωστρέφειας, που όλοι θέλουμε και ευχόμαστε.

Η συνάντησή σας με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Barak Obama και οι προσπάθειές σας για την υποστήριξη της Χώρας μας από την ηγέτιδα δύναμη, μας επιτρέπει να σας γνωρίσουμε μια δική μας προσπάθεια, με τις μικρές μας δυνάμεις και με την σημειολογική της σημασία. Αφορά προσωπική επιστολή, που απηύθυνε με δική μας πρωτοβουλία στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ηγεσία, ο Κορυφαίος Ερευνητής της εποχής μας James D. Watson, βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας για την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA.

Η επιστολή για την άμεση υποστήριξη των Κέντρων Αριστείας, των Ελληνικών Πανεπιστημίων και της Χώρας, εστάλη μετά από εισήγηση και πρόταση των ερευνητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός, Ανακάλυψη και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων”, ένα Πρόγραμμα και Παράδειγμα Αριστείας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο  με Διεθνή Αναγνώριση. Ο James Watson ήταν προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Πατρών και του Προγράμματος το 2011 και η ομιλία του με λεπτομέρειες για την Μεγάλη Ανακάλυψη ήταν μια κορυφαία στιγμή για το Πανεπιστήμιο και την πόλη μας. Η ένθερμη επιστολή του προς τον Πρόεδρο Obama και στην Ευρωπαϊκή ηγεσία (Presidents Martin Schultz, Herman Van Rompuy, Jose Manuel Barroso), εστάλη στις 15 Ιουνίου 2012 και σας επισυνάπτεται.

Κύριε Πρωθυπουργέ, επιτρέψτε μου να επαναλάβω την πρόσκληση που σας είχαμε απευθύνει στις 4 Ιανουαρίου 2013 για επίσκεψή σας, όταν ο χρόνος σας το επιτρέψει, στην πόλη μας και στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), όπου ερευνητές του Πανεπιστημίου μας και συνεργάτες εργάζονται πυρετωδώς σε καινοτόμα προϊόντα, η αξιοποίηση των οποίων θα φέρει μεγάλη Ανάπτυξη. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά μια Νησίδα Αριστείας και Ελπίδας για την Χώρα.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον στην πρόσκληση μας και σας Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο ταξίδι σας στις ΗΠΑ."



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις