Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H Νάντια Μπουλέ από τη Ναύπακτο θα παίξει στο θρυλικό "Καμπαρέ" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

H Νάντια Μπουλέ από τη Ναύπακτο θα παίξε...

Το ρόλο της Σάλι Μπόουλς θα ενσαρκώσει η Μαρία Ναυπλιώτου

Πριν 10 χρόνια ήταν η τελευταία φορά που ανέβηκε στο θέατρο Βεάκη, της Αθήνας, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό και χορεύτρια Εβελίνα Παπούλια.

Ο λόγος για ένα από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών διεθνώς, το «Cabaret», που γνωρίσαμε και από την ταινία του 1972 με την θρυλική Λάιζα Μινέλι, που επιστρέφει στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου 2013, για λίγες παραστάσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται όπως γράφει το musicpaper.gr, για μια ελληνική παραγωγή την οποία υπογράφει ο αξιόλογος χορογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος με τους βασικούς ρόλους να διαμορφώνονται ως εξής: στο ρόλο της Σάλι Μπόουλς η εκλεκτή και γοητευτική ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, του Κομπέρ ο Δημήτρης Λιγνάδης και της Φροϊλάιν Σνάιντερ η τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου.

Επίσης στην πολυαναμενόμενη παράσταση θα πρωταγωνιστήσουν ο Μιχάλης Μητρούσης (Χερ Σουλτζ), ο συμπαθής Παναγιώτης Μπουγιούρης (Ερνστ Λούντβιχ), ο Γιώργος Νανούρης (Κλίφορντ Μπράντσο), η παρουσιάστρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια, με καταγωγή ως γνωστό από την Ναύπακτο Νάντια Μπουλέ (Φροϊλάιν Κοστ) ενώ θα συμμετάσχουν και οι Χρήστος Τανταλάκης (Μαξ), Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης (Μπόμπι), οκταμελής ζωντανή ορχήστρα και ομάδα χορευτών.

Το έργο διαδραματίζεται στο Βερολίνο στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και στη σκιά της ανόδου του ναζισμού. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν μέσα σε ένα υπόγειο καμπαρέ και κάθε προσωπική ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συμβάντα εκείνης της εποχής.

Στο κέντρο της πλοκής βρίσκεται η ιστορία της νεαρής περφόρμερ Σάλι Μπόουλς, η οποία εμπλέκεται συναισθηματικά με έναν Αμερικανό συγγραφέα. Σε ένα παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός μεσόκοπου ζευγαριού, όπου ο σύζυγος είναι Εβραίος μανάβης.

Καταλυτικός είναι ο ρόλος του Κομπέρ, που με το καυστικό του σχόλιο κρίνει τους πάντες και τα πάντα, λειτουργεί ως "τρίτο μάτι" και παράλληλα σηματοδοτεί την παρακμή της Βαϊμάρης.

Στην Ελλάδα το "Cabaret" πρωτοπαρουσιάστηκε το 1972 στο θέατρο Καλουτά, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού, με πρωταγωνίστρια τη Μάρθα Καραγιάννη ενώ το 1978 η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ποταμίτη, με την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη στο ρόλο της Σάλι Μπόουλς και τον Δάνη Κατρανίδη στο ρόλο του Κομπέρ.

Επρόκειτο για μία παράσταση που άφησε εποχή και θεωρήθηκε από τις μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight