Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύλληψη 72χρονου Γερμανού για κατασκοπεία για λογαριασμό άγνωστων Τούρκων υπηκόων

Σύλληψη 72χρονου Γερμανού για κατασκοπεί...

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 72χρονου, οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 72χρονου, οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό.

Στη σύλληψη ενός 72χρονου Γερμανού, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία φωτογράφιζε εγκαταστάσεις, έργα και υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών στη Χίο για λογαριασμό άγνωστων Τούρκων υπηκόων, προχώρησε την Παρασκευή η Αστυνομία στα Αρμόλια Χίου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 72χρονου, οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή.

Το υλικό αποστέλλονταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου e - mail , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβάνονταν από άγνωστους σε αυτόν Τούρκους υπηκόους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στη Τουρκία.

Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα 72χρονος είχε αποστείλει μήνυμα σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στη Χίο.

Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά, το πρόσφατο περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές Αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, 2 αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και 2 ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.

Σε βάρος του 72χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Κατά τη σύλληψη του το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο της εξέτασης δύο φωτογραφικών μηχανών και καρτών αποθήκευσης δεδομένων που είχε στην κατοχή του ο 72χρονος, διαπιστώθηκε ότι εκείνη την ημέρα είχε φωτογραφήσει στρατόπεδο της περιοχής.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς παλαιότερα είχε φωτογραφήσει φράγμα και δρόμους που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο όπου διαμένει επί τέσσερα χρόνια, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

• 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
• 2 φωτογραφικές μηχανές,
• 14 κάρτες μνήμης,
• 5 usb sticks,
• 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου,
• 2 κινητά τηλέφωνα και
• 1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις