Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας: Την απέλυσαν γιατί έκανε απεργία

Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας: ...

Καταγγελία για το εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Δήμο Πατρέων

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενους από το εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Δήμο Πατρέων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου, αιτία της απόλυσης ήταν η συμμετοχή της εν λόγω σε απεργία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες απολύσεων που αφορούν συνδικαλιστικούς λόγους. Πιο συγκεκριμένα η διεύθυνση του εργοστασίου ανακύκλωσης στο Δήμο Πατρέων έκρινε σκόπιμο να απολύσει νεοπροσληφθείσα εργαζόμενη η οποία ήταν παρούσα στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις κάνοντας το ταξικό της καθήκον.

Η εταιρεία, φυσικά διά του εκπροσώπου της, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το κλαδικό συνδικάτο του Δήμου Πατρέων με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη εργαζόμενης με σύμβαση αορίστου χρόνου, θεωρώντας ότι η απόλυση ήταν εκδικητική και τρομοκρατική για συνδικαλιστικούς λόγους, αρνήθηκε ότι η απόλυση ήταν για τους παραπάνω λόγους και επικαλέστηκε περικοπές στις δαπάνες της εταιρείας.

Το επιχείρημα των περικοπών είναι γνωστή δικαιολογία των εταιρειών που αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που οι κυβερνήσεις τους εξόπλισαν για να πετύχουν την αύξηση της κερδοφορίας τους και την επανεκκίνηση της οικονομίας πάνω στα συντρίμμια της εργατικής τάξης, όμως αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι αποδεκτό όταν:

•Η εταιρεία πρόσφατα έκανε νέες προσλήψεις.

•Νέοι δήμοι μπήκαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης αυξάνοντας το εύρος εργασιών (Δήμος Αγρινίου και Ερυμάνθου).

•Όταν η εργαζόμενη - που η διεύθυνση δεν επικαλέστηκε κανένα παράπονο για την εργασία της - προσελήφθη πρόσφατα, αυτό σημαίνει ότι άμεσες ανάγκες της εταιρείας το επέβαλαν, που φυσικά αυτές οι ανάγκες δεν ανατρέπονται σε δύο μήνες. Ούτε θα πέσει έξω η εταιρεία με τον άθλιο μισθό των 490 ευρώ.

Το συμπέρασμα για την απόλυση είναι ότι η συνδικαλιστική στάση της εργαζόμενης είναι αυτό που ενόχλησε την εταιρεία που παίρνει όλα τα μέτρα να καταστείλει τις αντιδράσεις των εργαζομένων αφού υπάρχει και παρελθόν αντιδράσεων των εργαζομένων στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας.

Υπενθυμίζουμε:

Τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων, πάνω από δύο χρόνια χρωστούσε η εταιρεία, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη των εργαζομένων, που έφθανε μέχρι την αθέτηση ακόμα και των συλλογικών συμβάσεων και που κάτω από την πίεση του συνδικάτου και εργαζομένων η εταιρεία αναγκάστηκε να καταβάλει.

Τις άθλιες συνθήκες εργασίας που μοιάζουν με τιμωρία και καταδίκη και οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου με ακρωτηριασμό.

Τις απολύσεις πρωτοπόρων εργατών που πρωτοστάτησαν για στοιχειώδη όπως τα δεδουλευμένα.

Και σήμερα η εταιρεία που νόμισε ότι ξεμπέρδεψε με τους εργάτες, ότι επέβαλε το καθεστώς του τρόμου και της αυθαιρεσίας, καταφεύγει στην ίδια τακτική με καθυστέρηση στην πληρωμή μισθών κλπ. Ήδη χρωστά μισθούς δύο μηνών.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας στον πρόεδρο του κλαδικού συνδικάτου, ότι είμαστε ιδιωτική εταιρεία και κάνουμε ότι θέλουμε.

Στη συνέλευση που έγινε στη συνέχεια με τους εργαζόμενους στο χώρο δουλειάς, όπου ενημερώθηκαν για την αυθαιρεσία της εταιρείας από το κλαδικό συνδικάτο, εκφράστηκε η απόφαση να υπάρξει καταγγελία και κινητοποίηση με αίτημα και απόφαση την άμεση ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης, την καταβολή δεδουλευμένων και τις συνθήκες εργασίας και υγιεινής.

Το συνδικάτο στέκεται στο πλάι των εργαζομένων. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης με σύμβαση αορίστου χρόνου, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και την άμεση λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων για τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και υγιεινής στο χώρο αυτό.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις