Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απολύσεις εργαζομένων νύχτα και με διαδικασίες που "μπάζουν" από παντού στην "Μέριμνα"- Μαγειρεύουν βόλεμα ημετέρων ενόψει εκλογών

Πάτρα: Απολύσεις  εργαζομένων νύχτα και ...

Έβγαλαν εν κρυπτώ φωτογραφική προκήρυξη με τις ίδιες θέσεις- Μυρίζει μπαρούτι στο Ίδρυμα

Σάλος επικρατεί στην ¨Μέριμνα¨στην Πάτρα, μετά τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν ξαφνικά στους εργαζόμενους.  Νύχτα στις 11 το βράδυ- όπως μαθαίνει το thebest.gr-  τηλεφώνησε ο δικηγόρος της "Μέριμνας" Γιώργος Κασοκεράκης και ανακοίνωσε τις απολύσεις τους  σε εργαζομένους που δούλευαν  μέχρι και 12 χρόνια στο Ίδρυμα, επικαλούμενος οικονομικούς λόγους, αφήνοντάς τους άναυδους.

Την ίδια στιγμή και εν κρυπτώ έβγαινε φωτογραφική προκήρυξη με τις ίδιες θέσεις, χωρίς κανείς να έχει ενημερωθεί. Οι εργαζόμενοι το είδαν ξαφνικά στον Τύπο!

Και ενώ οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο χωρίς καμία προειδοποίηση ή διαβούλευση, ζήτησαν ακρόαση από την Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Άννα Σπηλιωτακάρα, εκείνη τους παρέπεμψε στις καλένδες και τους πρότεινε... να μιλήσουν μόνο με τον δικηγόρο του Ιδρύματος.

Χωρίς να προηγηθεί, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι  στο thebest.gr, καμία διαβούλευση όπως ρητά ορίζει ο νόμος.

Αντίστοιχη αντιμετώπιση επιφύλαξε και στους συμβασιούχους καθώς έβγαλαν την τελευταία στιγμή αυθαίρετα ανακοίνωση με τα ονόματα αρεστών  που ανανεώνουν την σύμβασή τους και σε όλους τους άλλους...επιτρέπουν απλώς να ξανακάνουν αίτηση!

"Εδώ ισχύει το φύγε εσύ, έλα εσύ" λένε οι εργαζόμενοι και ερωτούν: "με ποιο εργαλείο αξιολόγησης κρίθηκαν; Ποιά ήταν η τριμελής επιτροπή αξιολόγησης και που αναγράφεται η αξιολόγηση των εργαζομένων στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ορίζει ο κανονισμός του ΚΔΑΠ της "Μέριμνας";

Τα παραπάνω είναι ερωτήματα εύλογα τα οποία θα πρέπει να απαντήσει η διοίκηση του Ιδρύματος.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr "βράζει¨το ίδρυμα με τους χειρισμούς υπαλλήλου με διευθυντική θέση χωρίς τα κατάλληλα προσόντα για τη θέση η οποία μετέρχεται μεθόδους που κάθε άλλο παρά τιμούν το ίδρυμα και αξιολόγησε εργαζομένους προφορικά και με βάση τις δικές της εμπάθειες.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με κινητοποιήσεις και ζητούν ακρόαση από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις