Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η αποστολή του Δήμου Πατρέων στους 47ους παγκόσμιους παιδικούς αγώνες

Η αποστολή του Δήμου Πατρέων στους 47ους...

Δείτε ποιοι την αποτελούν

Η συμμετοχή του Δήμου Πατρέων στους 47ους παγκόσμιους παιδικούς αγώνες στο Windsor Essex του Καναδά από 14-19/8/13 θα περιλαμβάνει οκτώ αθλητές-τριες με τρείς προπονητές και τον αρχηγό αποστολής. Οι αθλητές-τριες που πρότειναν στον Δήμο Πατρέων οι Ενώσεις των αθλημάτων είναι:

Για τον στίβο τις: Χριστίνα Ευστρατίου, Βασιλική Κυδωνιάτη, Πολυξένη Νάσιου και Μαρία Παπαβασιλοπούλου, με προπονήτρια την Αλέκα Σιούλη.

Στην ενόργανη γυμναστική η Μάρθα Βέρρα με προπονητή τον Ηλία Τσοπάνογλου.

Στο τένις η Αθηνά – Λυδία Μαγειροπούλου, Νικόλαος Σοφής και Μιχάλης Ψαριάδης, με προπονητή τον Κώστα  Σπανό.

Αρχηγός αποστολής ορίσθηκε ο Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος, ενώ για πρώτη φορά στους αγώνες δεν θα συμμετάσχει εκπρόσωπος πόλης, κατόπιν απόφασης του αντιδημάρχου κ. Θεοχάρη Μασσαρά, αφού προτίμησε λόγω της οικονομικής κρίσης να μην συμμετάσχει, ώστε να καλυφθούν περισσότερα χρήματα στους αθλητές-τριες.

Η Χριστίνα Ευστρατίου αθλήτρια της Παναχαϊκής Γ.Ε.  θα αγωνισθεί στα 100μ. και μήκος έχοντας ατομικό ρεκόρ 12΄΄.80 και 5.00μ. αντίστοιχα. Στην κατηγορία της

(παγκορασίδες) το αγώνισμα της είναι  είναι  τα 80μ.

Η Βασιλική Κυδωνιάτη αθλήτρια του Πέλοπα Πατρών θα αγωνισθεί στα 800μ., ενώ το αγώνισμα της είναι τα 1.000μ.,  με ατομικό ρεκόρ 3΄.05΄΄.

Η Πολυξένη Νάσιου αθλήτρια της Πατραϊκής Ένωσης θα αγωνισθεί στην σφαιροβολία που έχει ατομικό ρεκόρ 10μ.

Η Μαρία Παπαβασιλοπούλου αθλήτρια της Ολυμπιάδος Πατρών θα αγωνισθεί στα 100μ. και μήκος, έχοντας ατομικό ρεκόρ 13΄΄.20 και 5.10μ. αντίστοιχα. Στην κατηγορία της  (παγκορασίδες) το αγώνισμα της είναι  είναι  τα 80μ.

Η Αλέκα Σιούλη πρώην διεθνής αθλήτρια είναι η σημερινή προπονήτρια της Παναχαϊκής Γ.Ε. η οποία προτάθηκε από την ένωση.

Η Μάρθα Βέρρα αθλήτρια του Άτλα Πατρών θα αγωνισθεί στα αθλήματα άλμα, δίζυγο, δοκό και έδαφος. Είναι αθλήτρια της εθνικής νεανίδων με τελευταία διεθνή συμμετοχή στο περσυνό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Βρυξελών.

Ο Ηλίας Τσοπάνογλου προπονητής του Άτλα Πατρών, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής προτάθηκε από την ένωση.

Η Αθηνά – Λυδία Μαγειροπούλου αθλήτρια του ΑΟΑ Πατρών αγωνίζεται στην κατηγορία άνω των 16 ετών με συμμετοχές σε ενωσιακά και Πανελλήνια πρωταθλήματα. Πέρσι συμμετείχε πάλι στους παγκόσμιους παιδικούς αγώνες που έγιναν στο Daegu της Ν. Κορέας.

Ο Νικόλαος Σοφής αθλητής της ΑΕΤ Νίκης Πατρών αγωνίζεται στην κατηγορία άνω των 14 ετών με συμμετοχές σε ενωσιακά και Πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ φέτος έφτασε στον προημιτελικό της κατηγορίας άνω των 16 ετών του ενωσιακού πρωταθλήματος.

Ο Μιχάλης Ψαριάδης φέτος ήταν αθλητής του  ΑΟ Αιγιαλείας και αγωνίζεται στην κατηγορία κάτω των 14 ετών. Έχει συμμετοχές  σε ενωσιακά και Πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ βρίσκεται στο κυρίως ταμπλό της ΕΦΟΑ Πανελλαδικά.

Ο Κώστας Σπανός που προτάθηκε την φετινή αγωνιστική χρονιά ήταν προπονητής της ΑΕΤ Νίκης Πατρών.

Ο αρχηγός αποστολής Γιάννης Παπαγιαννόπουλος μέλος της  αθλητικής επιτροπής του Δήμου Πατρέων με μεγάλη εμπειρία στους παγκόσμιους παιδικούς αγώνες, αφού ήταν μέλος της επιτροπής των 37ων αγώνων που έγιναν στην Πάτρα το 2003 και αρχηγός αποστολής στους 45ους icg στο Lanark Shire της Σκωτίας το 2011, στους  46ους icg στην Daegu της Ν. Κορέας το 2012 και  στους 6ους icg (χειμερινούς) στην Ufa Δημοκρατία του Bashkortostan της Ρωσίας το 2013.

Στους αγώνες σημαιοφόροι της Πατρινής αποστολής(επιβραβεύεται από τον Δήμο Πατρέων  η επίδοση τους στο σχολείο)  θα είναι η Αθηνά – Λυδία Μαγειροπούλου(Ελληνική σημαία) προβιβάστηκε στο σχολείο της με βαθμό 19,6 και Νικόλαος Σοφής(σημαία Δήμου Πατρέων) προβιβάστηκε αντίστοιχα με βαθμό 19.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports