Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αστρολάβος συναντήθηκε με τον Αχαιό σύγχρονο 'Iκαρο Κανέλλο Κανελλόπουλο

Ο Αστρολάβος συναντήθηκε με τον Αχαιό  σ...

Γιώργος Γραμματικάκης και Κανέλλος Κανελλόπουλος σε μία συγκινητική βραδιά στα Υακίνθεια

Συγκινητική ήταν η χθεσινή βραδιά στα Ανώγεια, στον ‘Αγιο Υάκυνθο, όπου ο Αστρολάβος του Ουρανού… διασταυρώθηκε με τον ‘Ικαρο. Ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης περιέγραψε στον κατάπληκτο ‘Ικαρο τις σημερινές μας ιδέες για το σύμπαν. Αναφέρθηκε στους δισεκατομμύρια Ήλιους - όπως εκείνος που οδήγησε τον τολμηρό Ικαρο στην πτώση του - που απλώνονται σε όλη την έκταση του ουρανού, και διηγήθηκε με ποιό τρόπο οι υπέρλαμπρες εκρήξεις αστεριών οδήγησαν στη δημιουργία της ζωής, γράφει το cretalive.gr

Παρών στην εκδήλωση ο σύγχρονος ‘Ικαρος, και ένας από τους κορυφαίους 'Ελληνες ποδηλάτες, Κανέλλος Κανελλόπουλος ο οποίος πέταξε με πεταλοκίνητο αεροπλάνο από την Κρήτη μέχρι τη Σαντορίνη, στις 23 Απριλίου του 1988, ένα ρεκόρ, που καταγράφηκε στο Βιβλίο Γκίνες!

Ο Κανέλλος Κανελλόπουλος γεννήθηκε στα Βραχναίικα Αχαΐας.

Υπήρξε αθλητής του Π.Ο. Πάτρας από το 1973 έως το 1993. Είναι 15 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών σε αγωνίσματα δρόμου και πίστας, 16 φορές Βαλκανιονίκης σε αγωνίσματα δρόμου και πίστας, ομαδικά και ατομικά (2 χρυσά) και 2ος Μεσογειονίκης στην Καζαμπλάνκα. Έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και σε μικρότερους αγώνες. Ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας ποδηλασίας από το 1977 μέχρι το 1993 με 530 συμμετοχές

Την εκδήλωση συνόδευσε με τα τραγούδια και την κιθάρα του ο Γιάννης Κασσωτάκης, ενώ η Ελπίδα Ζαμπετάκη ερμήνευσε θεατρικά ένα ποίημα για το σύμπαν και τη ζωή που γράφηκε από ανώνυμο συγγραφέα.

Το παρών στα Ανώγεια και στον μυσταγωγικό χώρο του Αγίου Υακίνθου, παρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες από την Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις