Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτενής αναφορά χθες στο δελτίο του Mega για το ταξίδι του Σταυρού του Αγ. Ανδρέα στη Ρωσία - Δείτε φωτό από το χθεσινό συλλείτουργο

Εκτενής αναφορά χθες στο δελτίο του Mega...

Επόμενοι σταθμοί μετά τη Μόσχα, για προσκύνημα του Σταυρού, το Κίεβο και το Μινσκ - Στην Πάτρα επιστρέφει στις 2/8

Ευρεία δημοσιότητα στον Αθηναικό Τύπο και τα πανελλαδικής εμβέλειας ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πήρε το χθεσινό πανηγυρικό συλλείτουργο των προκαθημένων τοπικών ορθοδόξων Εκκλησιών στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Μόσχα για τον εορτασμό της επετείου των 1025 χρόνων από τη Βάπτιση του πρώτου ρωσικού κράτους των Ρως, του Αγίου Ρους, επί μοναρχίας του Πρίγκιπος (κνιαζ) Βλαδίμηρου.

Πλάνα από το πανηγυρικό συλλείτουργο όπου μετείχαν και ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ.κ. Αλέξανδρος που συνοδεύουν τον Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέα στη Ρωσική επικράτεια, από τις 11 Ιουλίου, έδειξε χθες βράδυ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ενώ υπήρχε και δημοσιογραφική ανταπόκριση.

Μάλιστα έγινε αναφορά με δηλώσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εκμυστηρεύθηκε την βάπτιση του ως Χριστιανός ορθόδοξος που είχε κάνει η μητέρα του στα κρυφά, μιας και το Κομμουνιστικό καθεστώς δεν επέτρεπε την ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων.

Μαζί με τον πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο χοροστάτησαν οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β, Ιερουσαλήμ Θεόφιλος Γ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, καθώς και οι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών Βουλγαρίας Νεόφυτος, Γεωργίας Ηλίας Β, Σερβίας Ειρηναίος, κ.α.

Ο Σταυρός του Μαρτυρίου του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα, πολιούχου των Πατρών αναμένεται να παραμείνει στη Μόσχα μέχρι και σήμερα 25/7 και στη συνέχεια πάντα με τραίνο, θα μεταφερθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας και λίγες μέρες αργότερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Το ταξίδι του Σταυρού για ιερό προσκύνημα από τους Ρώσους πιστούς, αναμένεται να ολοκληρωθεί την άλλη Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 οπότε και αναμένεται να επιστρέψει μαζί και με την Ελληνική αντιπροσωπεία στην Πάτρα.

Χιλιάδες κάτοικοι της Μόσχας και των πόλεων, που προηγήθηκαν, συχνά υπό συνεχή βροχή περιμένουν υπομονετικά για να προσκυνήσουν τον Σταυρό ενός από τους πλέον αγαπητούς Αγίους στη Ρωσία, ο οποίος έχει χαρίσει το όνομά του και σε ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του ρωσικού κράτους, τη σημαία του Αγίου Ανδρέα, που αποτελεί σήμερα σημαία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι φωτό είναι από το Ελληνικό εκκλησιαστικό σάιτ romfaia.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις