Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο συλλήψεις από την αντιτρομοκρατική για το «σχέδιο Φοίνικας»

Δύο συλλήψεις από την αντιτρομοκρατική γ...

Για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής

Οι συλλήψεις συνδέονται με ενέργειες του «σχεδίου Φοίνικας», που «υπογράφουν» η «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI» και η «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». H «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI» ανέλαβε, όπως αναμενόταν, την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, Δ. Χωριανόπουλο.

Η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε στο Indymedia. Σ’ αυτήν τα μέλη της FAI επιτίθενται στον κ. Χωριανόπουλο, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ερευνών κατά τις πρώτες συλλήψεις μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» τον Σεπτέμβριο του 2009.

«Στη διάρκεια της θητείας του σαν πρώην διοικητής της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον της επαναστατικής οργάνωσης Σ.Π.Φ.» αναφέρει η προκήρυξη.

Η πρώτη ενέργεια του «σχεδίου» ήταν η βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, στις 7/6.

Η δεύτερη «πράξη» ήταν η επίθεση στο Ι.Χ. σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, ενώ, για να προσδώσουν διεθνή διάσταση στη δράση τους τα μέλη της FAI, συμπεριέλαβαν ως «τρίτη πράξη» τον εμπρησμό (τέλη Ιουνίου) του ξενοδοχείου Sheraton στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Την ευθύνη της συγκεκριμένης επίθεσης είχε αναλάβει η «Μονάδα Θυμού», ενώ η προκήρυξη έφερε και την υπογραφή της FAI.

Στις 3/7 η οργάνωση είχε ταχυδρομήσει δέμα-βόμβα με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. Το δέμα ανεφλέγη στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, δίχως να προκληθεί τραυματισμός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις