Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας – Σήμερα θα παίξει καραγκιόζη ο Χρήστος Καλπουζάνης

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης σ...

Η παράσταση θεάτρου σκιών θα αρχίσει μετά τις 9 το βράδυ, στο Δασύλλιο

Οι εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο της Πάτρας, εδώ και περίπου ένα μήνα από τότε που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση, έχουν γίνει σημείο αναφοράς και κέντρο αγώνα, ενώ καθημερινά διοργανώνονται εκδηλώσεις, τόσο διαλόγου, όσο και πολιτιστικές - καλλιτεχνικές.

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 όπως έχει αναγγελθεί εδώ και μέρες, στις 9 το βραδύ, ο Πατρινός καραγκιοζοπαίκτης που ανήκει στη νέα γενιά που συνεχίζουν την μεγάλη παράδοση του θεάτρου σκιών, Χρήστος Καλπουζάνης θα δώσει παράσταση καραγκιόζη, στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας, στο Δασύλλιο. Είναι μια εθελοντική προσφορά, για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Ο Χρήστος Καλπουζάνης που μαζί με το τριμελές μουσικό του σχήμα, τους «Τουρίστες» έχουν πραγματοποιήσει πολλές παραστάσεις στην Πάτρα αλλά και σε άλλες περιοχές, έχει γεννηθείστις 24 Ιουνίου 1986. Οι παραστάσεις του Ευγένιου Σπαθάρη του έδωσαν τα πρώτα ερεθίσματα για να ασχοληθεί με το Θέατρο Σκιών. Έκανε τα πρώτα του βήματα δίπλα στον αείμνηστο Ανέστη Βακάλογλου ή Ορέστη, ο οποίος του γνώρισε την τεχνική της ερμηνείας, αλλά και της κατασκευής φιγούρων και σκηνικών.

Επίσης «έκλεψε» μυστικά από τον αξέχαστο Γιάνναρο. Έδινε παραστάσεις στη γειτονιά του και συμμετείχε στις παραστάσεις του Δημοτικού του Σχολείου ενώ φροντίζει να δίνει παραστάσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία της περιοχής καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Από το 2008 ξεκίνησε μια προσπάθεια στο θερινό θεατράκι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών, δίνοντας παραστάσεις όλο το καλοκαίρι, με μεγάλη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια σημαντικό ρόλο στην πορεία του έχουν παίξει οι καραγκιοζοπαίχτες Φώτης και Χρήστος Πλέσσας. Συμμετείχε στις εκδηλώσεις της ΔΕΠΑΠ στην Πάτρα το 1998, 1999, 2000, το 2002 στο «1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών», το 2004 στους «2ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών» και το 2006 στους «3ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών», όπου και απέσπασε το Βραβείο καλύτερης Κίνησης Φιγούρας.

Το 2008 συμμετείχε στους 4ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών όπου απέσπασε με την παράσταση «Ο τρομερός ξιφομάχος και ο Καπετάν Κίσσας» το βραβείο καλύτερης παράστασης.

Από το καλοκαίρι του 2010 και κάθε καλοκαίρι σε συνεργασία με τον καφενέ Βάκρος στην Τριών Ναυάρχων, δημιουργούν παραστάσεις θεάτρου σκιών μαζί με τους Τουρίστες.

Το 2012 συμμετείχε στην διαδραστική παράσταση "Τα λιοντάρια της πλατείας" βασισμένη στο παραμύθι του Παύλου Σκούρα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, η ΕΡΑ Πάτρας καλεί τον κόσμο να ανέβει με τα αυτοκίνητα του μέχρι το Δασύλλιο και να κορνάρει δυνατά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα έχουν συμβεί ένα μήνα τώρα με την αιφνιδιαστική και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Επίσης μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής στο προαύλιο της ΕΡΑ θα πραγματοποιήσει συναυλία η ορχήστρα «Απόλλωνες».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις