Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κολυμπήστε άφοβα στην Πλαζ και τα Μποζαΐτικα - "Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας" λέει η Ειδική Γραμματεία Υδάτων

Πάτρα: Κολυμπήστε άφοβα στην Πλαζ και τα...

"Η ποιότητα των υδάτων εμφανίζει συνεχή βελτίωση"

Άριστα αποτελέσματα, σε σχέση με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, έχει να επιδείξει η Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, που μετά την σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάζει με τη σειρά του την ετήσια έκθεση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων.Η έκθεση της Επιτροπής για το 2012 έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο για τα κολυμβητικά ύδατα.


Συνολικά, παρακολουθήθηκαν 2.155 σημεία και είχε δηλωθεί πως μόνο 6 σημεία χαρακτηρίζονται ως «ανεπαρκούς ποιότητας», τα οποία βρίσκονται σε παράκτια ύδατα. Μεταξύ αυτών και οι παραλίες Δάφνες, και Κάμπιγκ Αγυιάς στην Πάτρα, και Μποζαΐτικα. Ωστόσο σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο τα συγκεκριμένα αρνητικά αποτέλεσμα οφείλονται σε υψηλές συγκεντρώσεις των μικροβιολογικών παραμέτρων που παρατηρήθηκαν κατά την κολυμβητική περίοδο του έτους 2010, ενώ η ποιότητα των υδάτων εμφανίζει συνεχή βελτίωση τα έτη 2011 και 2012.


Έτσι, όπως αναφέρει η Ειδική Γραμματεία Υδάτων, «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας των λουομένων». Μάλιστα σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων για την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο του 2013.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις