Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέο κόμμα έφτιαξαν μέλη που αποχώρησαν από τους "Πειρατές" - ΔΕΙΤΕ τι καταγγέλλουν

Νέο κόμμα έφτιαξαν μέλη που αποχώρησαν α...

"Πειρατές - Αμεσοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας", το όνομα του

Τα ιδρυτικά μέλη του, δηλώνουν:
"Εμείς, το κόμμα ''ΠΕΙΡΑΤΕΣ - Αμεσοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας'', θέλουμε σήμερα να δηλώσουμε ότι είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένοι με την πορεία που ακολούθησε το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, εξαναγκαζόμενοι να οδηγηθούμε στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, με ουσιαστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις και θέσεις για την κοινωνία και τους πολίτες.

Όλοι μας ενταχθήκαμε  στο "Πειρατικό" με την ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι στην Ελληνική κοινωνία.

Διαπιστώσαμε, καθ' οδόν, ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες μερικών και η επιδεικτική αδιαφορία για τα τρέχοντα θέματα της κοινωνίας, απώθησαν πολλούς από τους ψηφοφόρους μας, αλλά και μέλη, από το κόμμα. Αρχίσαμε πολλοί και μετά από τις εκλογές του Μαΐου ήμασταν περισσότεροι. Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, ότι 33000 Έλληνες πολίτες μας τίμησαν με τη ψήφο τους. Δείξαμε ενδιαφέρον για αυτούς, αλλά και για εμάς, ώστε να κάνουμε μια πρόταση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε; Όχι. Αντίθετα, συστηματικά απομακρυνθήκαμε από κάθε τι που θα μας δυσκόλευε στην επικοινωνία μας με τον απλό ψηφοφόρο, επιλέγοντας εύκολες υπεκφυγές.

Καταλήξαμε ένα παράρτημα του Σουηδικού Πειρατικού Κόμματος, που προφανώς και εύλογα έχει άλλες προτεραιότητες.

Το κόμμα ''ΠΕΙΡΑΤΕΣ - Αμεσοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας'' δημιουργήθηκε μέσα από την Πειρατική ιδέα και την πρόθεση να ασχοληθεί όντως με τα τρέχοντα και μελλοντικά προβλήματα, εντός των οποίων εμπεριέχονται και οι προβληματισμοί που οδήγησαν στη δημιουργία του Πειρατικού κινήματος διεθνώς. Δηλαδή, ένα κόμμα για την Ελληνική κοινωνία του 2013 και του μέλλοντος,  για τους πολίτες όχι μόνο του σήμερα, αλλά και του αύριο.
Λυπούμεθα που εξαναγκαζόμαστε να διαχωρίσουμε τις ''ρότες'' μας, για εμάς όμως, αυτό το κόμμα έτσι όπως μετεξελίχθηκε, δεν έχει νόημα ύπαρξης.

Μυστικά θα παραμείνουν προς το παρόν τα ονόματα των συντονιστών (θα ανακοινωθούν σύντομα).
Το νέο κόμμα το οποίο εκτιμά πως θα αποτελέσει επίσημα κόμμα πριν τον Σεπτέμβρη του 2013, σημειώνει στην ιστοσελίδα του (www.pirata.gr) πως επιδιώκει να καταστεί "το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας".
Μάλιστα το καταστατικό (www.pirata.gr/constitution) τ

ου έχει ήδη συνταχθεί και στόχος τους είναι πάντα να έχουν ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του Σεπτεβρίου 2013 "για να κάνει πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και σε κάθε άλλη έκφανση της ζωής μας, την εξασφάλιση των βασικών αναγκών επιβίωσης των πολιτών του Κράτους, την προστασία του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας".

 

Ο καιρός έχει έρθει προ πoλλού, ότι η πολιτική δεν είναι πια προτέρημα των "λίγων" και μιας μικρής κοινωνίας ανθρώπων, αλλα είναι δικαίωμα όλων των πολιτών της χώρας να λένε την γνώμη τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις