Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βλέπουν εμπολοκή της Marfin στο Βατοπέδι

Βλέπουν εμπολοκή της Marfin στο Βατοπέδι

Δηλώσεις με ειδική σημασία από Τσιρώνη, Τσούκαλη και Δένδια

Εμπλοκή της Marfin στην υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς η τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει τη Μονή με το ποσό των 160.000.000 ευρώ, διαπιστώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του Βατοπεδίου Δημήτρης Τσιρώνης. Μάλιστα η Επιτροπή ζητά να διευκρινιστούν οι όροι δανεισμού της Μονής Βατοπεδίου, με επιστολή της.

Η επιστολή στέλνεται έπειτα από πρόταση του επικεφαλής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή, Νίκου Δένδια.

Στο θέμα παρενέβη και ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος εκτίμησε πως «ειδικά η Marfin έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σκανδάλου και με το θέμα αυτό θα ασχοληθεί η προκαταρκτική Επιτροπή αναλυτικότατα».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσιρώνη, «αν δεν είχαν δοθεί από την τράπεζα του κ. Βγενόπουλου 160 εκατομμύρια ευρώ, η Μονή Βατοπεδίου δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε συναλλαγές με πακτωλό χρημάτων και ανταλλαγές με ακίνητα φιλέτα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας επισημαίνει: «Εδώ η MARFIN, δίνει το 100% σε μονή. Θα ήταν φρόνιμο να ερωτηθεί με επιστολή μας, η Marfin εάν έλαβε οποιαδήποτε επιπλέον εγγύηση, ή συστατική επιστολή, ώστε να δώσει ισόποσο δάνειο της φερομένης αξίας του ακινήτου, καθώς αυτό ακόμη και στους καλούς καιρούς δεν ήταν σύνηθες. Οι τράπεζες δίνουν 70%, 80%».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις