Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βουβή, χωρίς ηχητική κάλυψη η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου! Επί ποδός η Αστυνομία - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πάτρα: Βουβή, χωρίς ηχητική κάλυψη η παρ...

Συγκεντρώσεις το πρωί στις πλατείες Γεωργίου και Υψηλών Αλωνίων

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αν κάτι δεν αλλάξει την τελευταία στιγμή, πάμε για... βουβή παρέλαση στην Πάτρα εξαιτίας της οικονομικής δεινότητας του Δήμου. Οι δημοτικοί υπάλληλοι που φρόντιζαν την κάλυψη της κατάθεσης στεφάνων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης διεμήνυσαν, κατά πληροφορίες του thebest.gr, ότι φέτος δεν πρόκειται να εργαστούν εξαιτίας της προφανούς αδυναμίας του Δήμου να καταβάλλει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Παράλληλα, ο διαγωνισμός που ο Δήμος διενήργησε για την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, όπως πληροφορήθηκε το thebest.gr, κηρύχθηκε άγονος καθώς καμία εταιρεία δεν συμμετείχε εξαιτίας των παλαιότερων οφειλών του Δήμου απέναντί τους.

Έτσι, το πιθανότερο είναι ότι όσοι παρελάσουν αλλά και όσοι σπεύσουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση της Κυριακής δεν θα ακούν από τα μεγάφωνα την φωνή του εκφωνητή ή της εκφωνήτριας, ούτε τα γνωστά επετειακά τραγούδια.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι .

Επι ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, υπό την εποπτεία του Αστυνομικού Διευθυντή Κώστα Κυριακόπουλου, έχει καταστρώσει συγκεκριμένο σχέδιο τήρησης της τάξης για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr η τοπική Αστυνομία είναι απόλυτα προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο και έχει προβλεφθεί κάθε μορφής... απρόοπτο κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης του.

Πάντως, η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι τελικώς οι όποιες διαμαρτυρίες υπάρξουν δεν θα εκτραπούν σε επεισόδια και θα έχουν ειρηνικό χαρακτήρα. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό αποτελεί ευχή των ιθυνόντων της ΕΛΑΣ ή προϊόν πληροφόρησης. Η Αστυνομική Διεύθυνση, πάντως, θα βρίσκεται το πρωί της Κυριακής από νωρίς επί ποδός με κύριο σκοπό την ομαλή διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων και την αποφυγή εντάσεων.

Συγκεντρώσεις το πρωί

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου πραγματοποιούν στις 10.30 το πρωί της Κυριακής οι Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας.

Επίσης, την ίδια ώρα το ΚΚΕ στις 10:00, στην πλατεια Υψηλών Αλωνίων καλεί σε συλλαλητήριο.

Θα γίνει κατάθεση στεφανιού στο μνημείο που είναι τόπος εκτέλεσης κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών το Μάη του ’44, από τους γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το αυριανό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

• 11.ΟΟ π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου.

• 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Ολγας), όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής του 48ου Δημοτικού Σχολείου, Κ. Βλάχος.

• Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Υμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.

• Στις 12.00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η παρέλαση, η οποία θα ακολουθήσει την κλασική διαδρομή (οδός Αγίου Ανδρέου από το ύψος της οδού Αράτου μέχρι την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα).

• 7.31 μ.μ.: Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων, Μανώλης Αγγελάκας.


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις