Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σήμερα οι νέοι Δήμοι που προβλέπει ο "Καλλικράτης"

Σήμερα οι νέοι Δήμοι που προβλέπει ο &qu...

Θα παρουσιαστεί το χωροταξικό στο Υπουργικό Συμβούλιο

Όσοι αγωνιούν να μάθουν σε ποιο Δήμο τους τοποθετεί ο "Καλλικράτης", θα το πληροφορηθούν σήμερα το μεσημέρι, καθώς στη 1:00, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα παρουσιάσει το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, δηλαδή τους νέους Δήμους που δημιουργούνται με τις συγχωνεύσεις των σημερινών. Όσον αφορά στη Δυτική Ελλάδα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η σύσταση 7 Δήμων στην Αιτωλοακαρνανία, 7 στην Ηλεία και 5 ή 6 στην Αχαϊα. Το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με θέμα το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο χάρτης του «Καλλικράτη» αναμένεται να περιλαμβάνει λιγότερους από 370 δήμους και 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες και βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού.

Με τις συνενώσειις των Νομαρχιών και των Δήμων, η κυβέρνηση ελπίζει σε σημαντικές περικοπές δαπανών, μεταξύ άλλων μέσω των σημαντικών σε αριθμό συγχωνεύσεων δημοτικών επιχειρήσεων.

Όπως εκτιμάται, από την κατάργηση περίπου 670 δήμων αλλά και 68 νομαρχιών και επαρχιών σε όλη τη χώρα, θα υπάρξει οικονομικό όφελος μόνον από τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών περίπου 1,8 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, το σχέδιο φέρνει χιλιάδες μετατάξεις, ενώ ερωτηματικά εξακολουθούν να υπάρχουν στο τι θα γίνει με τους 25.000 συμβασιούχους, όταν θα λήξει η σύμβασή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις