Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενημερωτική ημερίδα για το σχεδιασμό της περιόδου 2014-2020 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Ενημερωτική ημερίδα για το σχεδιασμό της...

Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Σε ενημερωτική ημερίδα, που διοργανώνει η Ειδική Γραμματεία του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 18 Ιουλίου (9.30-14.00), σε αίθουσα  του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και έχει ως θέμα το σχεδιασμό του αναπτυξιακού προγραμματισμού της περιόδου 2014-2020, αποτελεί δε συνέχεια εκείνης που είχε γίνει στις 3 Μαΐου.

Στη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου τονίζεται η ανάγκη ταχείας προετοιμασίας των φορέων και ενεργοποίησης των διαδικασιών αναπτυξιακού σχεδιασμού, με βάση τις αλλαγές που αναμένονται στο νέο κανονιστικό πλαίσιο, τις νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, καθώς και τις ανάγκες και τις δυνατότητες των τομέων και των Περιφερειών της χώρας.

Η ενημέρωση της πορείας της διαπραγμάτευσης, η ανάλυση και αποσαφήνιση του περιεχομένου της εγκυκλίου και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αποτελεσματική έναρξη των διαδικασιών σχεδιασμού.

Πρόγραμμα ημερίδας

Η διάρθρωση της ημερίδας προβλέπεται ως εξής:

• Ενημέρωση για το υπό διαπραγμάτευση θεσμικό πλαίσιο και τις Ελληνικές θέσεις.

• Παρουσίαση των πρώτων ενδεικτικών κατευθύνσεων αναπτυξιακών προτεραιοτήτων σε συνδυασμό και με τη στρατηγική Ευρώπη 2020.

• Λεπτομερής παρουσίαση των αναγκών σχεδιασμού και επεξήγηση των δομών που προβλέπεται να δημιουργηθούν και της λειτουργίας τους.

• Ανταλλαγή απόψεων, λοιπά θέματα.

Στην ημερίδα, που έχει τεχνικό χαρακτήρα, καλούνται να συμμετάσχουν μέχρι τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες εκπρόσωποι υπουργείων και Περιφερειών, αρμόδιοι για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό. Τουλάχιστον ένας από τους εκπροσώπους θα πρέπει να προέρχεται από Ειδική Υπηρεσία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις