Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέο αίτημα αποφυλάκισης καταθέτει ο Τσοχατζόπουλος

Νέο αίτημα αποφυλάκισης καταθέτει ο Τσοχ...

Το αμέσως προσεχές διάστημα

Νέο αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσουν το προσεχές διάστημα, ενώπιον του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, οι δικηγόροι του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές του Κορυδαλλού από τις 16 Απριλίου. Ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου, κος Λεωνίδας Κοτσαλής, ως πληρεξούσιος δικηγόρος του πρώην υπουργού, μιλώντας στο nocomments.gr δηλώνει:

Από 11/4/2012 κι εντεύθεν, έχουν επισημανθεί- σε σχέση με την ανακριτική διαδικασία εις βάρος του πρώην υπουργού- δικονομικές παρατυπίες στις οποίες έχουν ήδη αναφερθεί προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό στο σύνολο του (δικονομικές ακυρότητες) όπως και τα άλλα θέματα, θα τεθούν προσεχώς ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που θα κληθεί ν’αποφανθεί επί της υπόθεσης, μετά το πέρας της σ΄εξέλιξη ευρισκόμενης τακτικής ανακρίσεως.

Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, ιδιαιτέρως σύνθετη και πολυεπίπεδη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους τους εμπλεκόμενους με ξεχωριστή προσοχή και αυστηρή τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Συντάγματος.

Ο πρώην υπουργός, η σύζυγος του και η κόρη του τελούν από 16/4/2012, 19/4/2012 και 20/4/2012 αντιστοίχως, σε προσωρινή κράτηση. Η θέση μας για την πλήρωση ή μη των σχετικών προϋποθέσεων, όπως διαγράφονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ, έχει παρουσιαστεί δημόσια. Και τούτο ισχύει και σήμερα μετά την απόρριψη από το δικαστικό συμβούλιο των προσφυγών κατά της προσωρινής κράτησης τους.

Πιστεύουμε ότι αποτελεί υποχρέωση όλων να συμβάλλουμε στην ψύχραιμη, απρόσκοπτη και αμερόληπτη διεξαγωγή των επιμέρους διαδικαστικών φάσεων της υπόθεσης αυτής.

Η δίκαιη δίκη αποτελεί όχι απλώς αίτημα κενό περιεχομένου. Ανήκει στον πυρήνα του Κράτους Δικαίου που διατρέχει την λειτουργία της Πολιτείας. Ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει εύλογη αξίωση για δίκαιη δίκη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις