Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε "αναμμένα κάρβουνα" η ΕΛ.ΑΣ για την παρέλαση - "Δεν θέλουμε επισήμους" - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πάτρα: Σε "αναμμένα κάρβουνα" ...

Όλη η διαθέσιμη αστυνομική δύναμη στο πόδι

Επι ποδός βρίσκεται και στην Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, την Κυριακή.Καμιά παρέλαση δεν θα διαλυθεί και δεν θα ματαιωθεί ό,τι κι αν επιχειρήσουν ομάδες διαμαρτυρομένων πολιτών. Η αστυνομία αν χρειασθεί θα πρέπει να επιδείξει πυγμή". Αυτή είναι η εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ προς όλους τους αστυνομικούς, υψηλόβαθμους και χαμηλόβαθμους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα μέτρα για τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Ολη η διαθέσιμη δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται επι ποδός την Κυριακή και ήδη οι αστυνομικοί έχουν ενημερωθεί πως δεν θα υπάρχουν ρεπό, ενώ έχουν ήδη κοπεί και οι άδειες.

Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ισχυρά και όπου χρειαστεί σύμφωνα με της ΕΛ.ΑΣ αυστηρά.

Οπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί, το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου αν χρειαστεί θα υπάρξουν προληπτικές προσαγωγές και έλεγχοι πολιτών για τους οποίους, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Στην Πάτρα προβλέπεται ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Την ίδια ώρα το Ενιαίο Μέτωπο Αντίστασης Καθηγητών στην Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας  σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι επίσημοι είναι ανεπιθύμητοι και προτείνει "τα παιδιά μας να κάνουν παρέλαση μπροστά στο λαό και όχι μπροστά στο υποταγμένο πολιτικό προσωπικό".

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:  "Οι «επίσημοι» του πολιτικού κόσμου ετοιμάζονται να λάβουν θέση στις εξέδρες των παρελάσεων για να τιμήσουν δήθεν την Επανάσταση του ’21.

Αυτοί που καθημερινά ξεπουλάνε τη χώρα και τις ζωές μας στους εγχώριους και ξένους τοκογλύφους, που επιδιώκουν να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα και διαλύουν τα δημόσια αγαθά, με περισσή υποκρισία θα περιμένουν τα παιδιά μας να γυρίσουν «κεφαλή δεξιά».

Αυτοί που συμπεριφέρονται σα σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες σκύβοντας ραγιάδικα το κεφάλι στις Μεγάλες Δυνάμεις του καιρού μας θέλουν να μας δείξουν πως εμπνέονται από τους λαϊκούς αγωνιστές του ’21.

Αυτοί που κατάργησαν κάθε έννοια ακόμη και αυτής της κουτσουρεμένης αστικής δημοκρατίας προσπαθούν να μας πείσουν πως τα έκαναν όλα αυτά για το καλό του τόπου.

ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.

Η παρουσία τους αμαυρώνει το νόημα της ημέρας, να μην τους το επιτρέψουμε. Τα παιδιά μας να κάνουν παρέλαση μπροστά στο λαό και όχι μπροστά στο υποταγμένο πολιτικό προσωπικό.

Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους για να διώξουμε τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και της τρόικας. Είναι απαραίτητος όρος για ν’ ανοίξει άλλος δρόμος για τη χώρα και τους εργαζόμενους.

Με τη μαζική παρουσία μας ν’ απομονώσουμε κάθε ενέργεια κύκλων που θέλουν να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα. Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν για να σκύψουμε το κεφάλι στο μονόδρομο τους. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ’21.

Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ."

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σήμερα Παρασκευή

 

Α. – ΓΕΝΙΚΑ
1. Σημαιοστολισμός της πόλης (δρόμοι, σπίτια, καταστήματα, Δημόσια και Δημοτικά, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ.) από  της 8ης πρωινής ώρας της 24ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2012.
2. Φωταγώγηση της πόλης (δρόμοι, Δημόσια καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ.) κατά τις βραδινές ώρες  της 24ης και 25ης Μαρτίου 2012 (με ευθύνη των φορέων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας).

 

Β. – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

 

ΩΡΑ

 

09.50 π.μ.

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ από μαθητές και μαθήτριες του 17ου Γυμνασίου Πατρών.

 

ΩΡΑ

11.00 π.μ

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης από αντιπροσωπείες φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών.

 

ΩΡΑ

11.45 π.μ

Αναχώρηση και μετάβαση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ανάγνωση όρκου Αγωνιστών 1821 από μαθητή του 3ου Γυμνασίου Πατρών .

Κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Πατρέων.

 

ΩΡΑ

13.00 μ.μ.

Στις Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε και στην  Π.Ε. ΑΧΑΙΑΣ  θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Δ/ντών.

Στα Σχολεία θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και γιορτές, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.

ΩΡΑ

16.30 μ.μ.

Επιμνημόσυνη δέηση.

Κατάθεση Στεφάνων στον Ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού στη πλατεία υψηλών Αλωνίων κατά σειρά προβαδίσματος, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σύντομη ομιλία.

ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ :

Πανεπιστήμιο Πατρών, Τ.Ε.Ι., Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, τους τελετάρχες και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τιμές θα αποδοθούν από τμήματα στρατού με τη συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής.

Η διαμόρφωση του χώρου κατάθεσης στεφάνων στον Ανδριάντα Παλαιών Πατρών Γερμανού , θα γίνει με τη φροντίδα του Δήμου Πατρέων.

Στην εκδήλωση μετέχουν : Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ο Δήμος Πατρέων, Εκπρόσωποι Αρχών, Οργανισμών, Σωματείων, Συλλόγων κ.λ.π. φοιτητές, σπουδαστές, σπουδάστριες, μαθητές, μαθήτριες, πρόσκοποι και οδηγοί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις