Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλειστή η Νέα Εθνική Οδός Πατρών- Αθηνών - Άνοιξε πάλι η Παλαιά- Υπερχείλισε ο Κερυνίτης

Κλειστή η Νέα Εθνική Οδός Πατρών- Αθηνών...

Υπερχείλισε ο Κερυνίτης

23.39 Άνοιξε ξανά πριν απο 20 περίπου λεπτά η Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών Αθηνών. Η κυκλολοφορία διεξάγεται με μεγάλη  δυσκολία λόγω της τεράστιας ουράς των αυτοκινήτων. Κλειστή παραμένει η Νέα Εθνική Οδός.

22.57 Υπερχείλισε πριν από λίγη ώρα ο ποταμός Κερυνίτης στην Αιγιάλεια, μεταξύ των περιοχών Νικολαίικα και Ροδιά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην  Παλαιά Εθνική Οδό.

22.20 Έκλεισε ξανά πριν απο λίγο η Παλαιά Εθνική Οδός στο ύψος του Διακοπτού, εξαιτίας των κατολισθήσεων. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα.

21.50 Άνοιξε γύρω στις εννιά το βράδυ η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Διακοπτού (163ο χιλιόμετρο), που είχε κλείσει από κατολίσθηση ενώ μηχανήματα επιχειρούν ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και στο τμήμα της νέας εθνικής οδού. Ωστόσο πρόβλημα ανέκυψε σε άλλο σημείο της εθνικής, κοντά στο χωριό Πλάτανος όπου, επίσης, υπήρξαν κατολισθητικά φαινόμενα.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα τέσσερα μηχανήματα της Περιφέρειας έσπευσαν στα σημεία των κατολισθήσεων ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να παραδώσουν ξανά στην κυκλοφορία τον δρόμο.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος έχει ζητήσει να βρίσκονται σε επιφυλακή και όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών δυσκολεύουν τις οδικές επικοινωνίες, γι’ αυτό συνίσταται στους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

21.00 Πανικός επικρατεί αυτή την ώρα τη Νέα  Εθνική Οδό Πατρών- Αθηνών, από ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί στο ύψος του Διακοπτού. Λίγο μετά τις 9 άνοιξε η Παλαιά Εθνική Οδός η οποία ήταν επίσης κλειστή λόγω κατολισθήσεων και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια . Τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές ενώ η αστυνομία και η τροχαία καταβάλλουν  υπεράνθρωπες  προσπάθειες να διευθετήσουν το πρόβλημα.

Στο σημείο κατευθύνονται μηχανήματα της Περιφέρειας καθώς και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Κλειστός είναι και  ο δρόμος προς Κουνινά, ενώ ο  Θολοπόταμος στην Αιγείρα κατεβάζει πολύ νερό και έχει δημιουργήσει καταστροφές.

Στο Διακοπτό κινδύνευσε κάτοικος από τοίχο του σπιτιού του που τελικά κατέρρευσε, ενώ ο ίδιος ευτυχώς πρόλαβε και βγήκε χωρίς να τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις