Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νορβηγία: Ο Μπράιβικ δεν θέλει να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση

Νορβηγία: Ο Μπράιβικ δεν θέλει να υποβλη...

Οι ψυχίατροι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάσχει από σχιζοφρενική παράνοια.

Ο 'Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης στο Όσλο τον Ιούλιο, δεν επιθυμεί να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, μία ημέρα αφού μία ομάδα ειδικών συμφώνησε ότι ο Μπράιβικ δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.
"Δεν θα ζητήσουμε νέα ψυχιατρική γνωμάτευση", δήλωσε ο Γκάιρ Λίπσταντ στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πελάτη του.

Ο Μπράιβικ πιστεύει ότι οι νέοι ειδικοί δεν θα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να εκτιμήσουν την κατάστασή του, πρόσθεσε ο Λίπσταντ.

Ο 32χρονος έχει παραδεχθεί ότι είναι δράστης των επιθέσεων της 22ας Ιουλίου από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι.

Δύο ψυχίατροι, που ορίστηκαν από το δικαστήριο, Οι

Μία επταμελής ομάδα ψυχιάτρων και ψυχολόγων του νορβηγικού Συνδέσμου Ιατροδικαστικής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει κανένα "σημαντικό σχόλιο" για την έκθεση της 29ης Νοεμβρίου.

Ο Μπράιβικ επιθυμεί να καταθέσουν στη δίκη του, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, ειδικοί στην ιστορία, τις πολιτικές επιστήμες και την πολιτικά υποκινούμενη βία, πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Η κατηγορούσα αρχή και η υπεράσπιση του Μπράιβικ μπορούν να δηλώσουν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου αν επιθυμούν να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση, αλλά και να καθορίσουν τη στάση τους αν η αντίπαλη πλευρά εκφράσει αυτό το αίτημα.

Κάποιοι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων έχουν ήδη ζητήσει την περαιτέρω εξέταση του Μπράιβικ, επισημαίνοντας ότι είχε σχεδιάσει τις επιθέσεις του εδώ και χρόνια.

Αν δεν αλλάξει η ψυχιατρική γνωμάτευση ο Μπράιβικ, στην περίπτωση που κριθεί ένοχος, δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης, αλλά θα εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις