Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017
Πολύεδρο
Κανακάρη 147, Πάτρα 26221
Τηλ: 2610 277342


Το Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πολύεδρο στην Πάτρα, αρχίζει αυτήν την Κυριακή 2 Απριλίου, από την Achaia Clauss και θα συνεχιστεί στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, μέχρι το Σάββατο 8 Απριλίου 2017.

Στη φετινή διοργάνωση όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, συμμετέχουν οι συγγραφείς: Ανδρέας Αποστολόπουλος, Γεωργία Καρκάνη, Σοφία Μαντουβάλου, Παναγιώτα Σμυρλή, εκπαιδευτικοί, εικονογράφοι παιδικού βιβλίου, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιοί και μουσικοί.

Συμμετέχει επίσης το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Πάτρα, όπως και το Ωδείο Paganini με τα μουσικά του σύνολα.

Παιδιά από την Πάτρα και την γύρω περιοχή αλλά και σχολικές ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολλές εκπαιδευτικές δράσεις, και να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές των βιβλίων, συγγραφείς, εκδότες, γραφίστες, εικονογράφους, τυπογράφους και βιβλιοδέτες.

Την Κυριακή στον καταπράσινο και ειδυλλιακό χώρο της Achaia Clauss κατά την διάρκεια του πρωινού θα γίνονται εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και δημιουργικές δράσεις με θέματα από τα βιβλία.

•             Με τον συγγραφέα Ανδρέα Αποστολόπουλο και το βιβλίο του «Η καρδερίνα που δεν ήθελε να κελαηδήσει», τα παιδιά θα δοκιμάσουν να πετάξουν και να κελαηδήσουν.

•             «Μαραθώνιος ανάγνωσης: Μύθοι Αισώπου – Les fables de la Fontaine, με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Πάτρα.

•             «Με τελείες και γραμμές…» δημιουργούμε ένα ειλητάριο με τον εικαστικό Μάριο Θρασυβούλου

•             «Οι πέντε φίλοι», της Enid Blyton μια παρέα τεσσάρων παιδιών και ενός σκύλου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Gutenberg, εμπνέουν τους βιβλιόφιλους για φανταστικές, συναρπαστικές περιπέτειες και δράσεις στην Achaia Clauss με την Λητώ Ηλιάννα Καπέλλα.

•             «Κάθε βιβλίο ένα όνειρο», με την συγγραφέα Σοφία Μαντουβάλλου μέσω Skype

•             «Ο γάτος με το ψάθινο καπέλο» με την συγγραφέα Παναγιώτα Σμυρλή.

•             «Βιβλίο, βιβλιάκι μου…», με την Νικολίτσα Ξυπολία και την Ζαχαρούλα Ξυπολιά δημιουργούμε με θέματα από τα βιβλία.

•             Συναυλία με τα μουσικά σύνολα του Ωδείου Paganini.

* Να προσθέσουμε ότι η 2η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Καθιερώθηκε από την ΙΒΒΥ, Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Bookmark and Share
« ΜάρτιοςΑπρίλιος 2017Μάϊος »
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
BESTTV