Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απολογισμός Κ. Αντζουλάτου και πικρές αλήθειες για την πορεία της επιχειρηματικότητας

Απολογισμός Κ. Αντζουλάτου και πικρές αλ...

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο Forum Ανάπτυξης

Tην άποψη ότι οι τοπικές επιχειρήσεις δε θα πρέπει να… καταθέσουν τα όπλα και να συνεχίσουν την προσπάθεια για να παραμείνει ενεργός και δραστήριος ο παραγωγικός ιστός της περιοχής, κατέθεσαν οι ομιλητές στη διάρκεια της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Αχαΐας σήμερα (Κυριακή 20 Νοέμβρη) στα πλαίσια του Forum Ανάπτυξης 2011.Στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου κεντρικός ομιλητής ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος του φορέα Κώστας Αντζουλάτος, ο οποίος και παραδίδει σύντομα τη σκυτάλη καθώς δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 3-5 Δεκέμβρη.

Γι αυτό και η ομιλία του είχε καθαρά απολογιστικό, αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα και έγινε μέσα σε ένα ζεστό κλίμα, κυρίως ενώπιον βασικών συνεργατών αλλά και μέχρι χθες… αντιπάλων του σε επίπεδο δημοσίου διαλόγου βέβαια, στη διοίκηση του φορέα.

«Ο σημερινός είναι πραγματικά ένας αποχαιρετιστήριος λόγος, πλέον είμαι αποφασισμένος να κρατήσω όλα αυτά που με στήριζαν όλα τα χρόνια που ασχολήθηκα με τα διοικητικά του Επιμελητηρίου, την οικογένεια, τη δουλειά και τους φίλους μου. Αυτοί ήταν που έχασα σπαταλώντας την περίσσεια του χρόνου μου στην ενασχόληση με τα διοικητικά του Επιμελητηρίου.

Γυρίζω σε αυτούς διότι στο χώρο του Επιμελητηρίου πλέον δεν έχω τίποτε να προσφέρω και ευχαριστώ όλους τους φίλους και συνεργάτες που με στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο κ.Αντζουλάτος σε μια εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά τοποθέτηση.

«Από την ώρα που μπήκα στο χώρο του Επιμελητηρίου μέχρι την ώρα που φεύγω, όλα έχουν αλλάξει δραματικά. Όταν ήρθα, μια λανθασμένη άποψη που είχε η κοινωνία για τον επιχειρηματία έδειχνε να αλλάζει. Όλη η κοινωνία είχε καταλάβει ότι δεν ήταν κάποιος τυχάρπαστος αλλά ένας αγωνιστής του οποίου έπρεπε όλοι πλέον να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τα προβλήματα, τα «γρηγορόσημα» που πρέπει να καταβάλει για να επιβιώσει. Σήμερα που αποχωρώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, υπάρχει μια οικονομία που μαζί με την κοινωνία παραπαίει, χωρίς ηθική, στόχους και κατεύθυνση» τόνισε ακόμη ο απερχόμενος πρόεδρος, για να συνεχίσει λέγοντας:

«Αυτό που αποτελούσε συνήθως βίωμα, η ανεργία, πλέον είναι η καθημερινότητα των νέων και των παιδιών μας που πρέπει να συμβιώσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς νέα οράματα. Το όνειρο και το όραμα του παρελθόντος, μια παραγωγή και μια βιομηχανία που θα παράγει πλούτο για τις επόμενες γενιές, έχει πλέον χαθεί και το πιο στενάχωρο είναι ότι σήμερα βλέπουμε να οδηγούνται στις φυλακές όσοι παράγουν, πληρώνουν το ΙΚΑ και τους εργαζομένους» σχολίασε καταλήγοντας ο κ.Αντζουλάτος.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και πρώην περιφερειάρχη Δημήτρη Αϊβαλή ο οποίος τόνισε ότι «σήμερα η Πάτρα ζει με το όραμα ενός ένδοξου παρελθόντος που όμως δε συνεχίζεται, μιας ενδόξου βιομηχανίας και παραγωγής που πλέον δε υφίσταται».

«Πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να προσπαθήσουμε να ανατάξουμε το πρόβλημα, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και για την κοινωνία και τα παιδιά μας. Η κατηφόρα πρέπει να σταματήσει, να βάλουμε ανάχωμα σε αυτούς που θέλουν να ξεπουλήσουν την πόλη μέσα από το λιμάνι της. Και πρέπει να κατανοήσουμε ένα πράγμα, ότι Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. μπορεί να πωληθεί όπως ανακοινώθηκε, όμως ο ελεύθερος χώρος και ο ελεύθερος χρόνος που μας προσφέρει το λιμάνι δεν πωλείται και αυτό έχουμε υποχρέωση να το διεκδικήσουμε για τις νεότερες γενιές που καλούνται να επιβιώσουν σε συνθήκες της εποχής των νεανικών μας χρόνων όπου τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα απ ότι σήμερα» κατέληξε ο ομιλητής.

Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, οι επιχειρηματίες και επιμελητηριακοί παράγοντες Νίκος Καρακίτσος, Τρύφωνας Φωτόπουλος, Πλάτων Μαρλαφέκας, Αμβρόσιος Μεντζελόπουλος, Αρίστος Τηλιγάδης, Γιώργος Ρώρος και Νίκος Στριφτούλιας κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις