Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Μπεκίρης: Επιτακτική ανάγκη η ομαλή λειτουργίας της ΕΒΟ

Μ. Μπεκίρης: Επιτακτική ανάγκη η ομαλή λ...

Ζητάει την άμεση πληρωμή των υπαλλήλων

Την ομαλή λειτουργία της ΕΒΟ και την άμεση πληρωμή των υπαλλήλων, ζητά ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ερώτηση που κατέθεσε με θέμα «Πληρωμή υπαλλήλων των ΕΑΣ».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής;

«Τα ελληνικά Αμυντικά Συστήματα(ΕΑΣ) είναι η μοναδική παραγωγική ελληνική βιομηχανία στους τομείς όπλων, οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών. Παραδοσιακά καλύπτει μέρος του αμυντικού εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και συγχρόνως έχει και μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

Η εταιρεία έχει σήμερα ανεκτέλεστο  έργο 90 εκατομμυρίων ευρώ(εκ των οποίων το 25% αφορά εξαγωγικές συμβάσεις προς μεγάλη χώρα τη ΕΕ και χώρα της Ασίας). Παράλληλα διαπραγματεύεται για συμβάσεις ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας μας και για εξαγωγικές συμβάσεις 150 εκατομ. Ευρώ. Επίσης έχει αξιολογηθεί θετικά από το ΝΑΤΟ, ώστε να αποτελέσει την 2η βιομηχανία στην Ευρώπη(μετά την Γερμανία) για έλεγχο, συντήρηση και αναβάθμιση πυραύλων PATRIOT(έχει υπογραφεί ανάλογη σύμβαση με την NAMSA).

Η δραστηριότητα  της εταιρίας όμως σήμερα υπονομεύεται από τα προβλήματα χρηματοδότησής της  με συνέπειες: 1. Για δεύτερη φορά εντός του 2011 οι εργαζόμενοι της εταιρείας να είναι απλήρωτοι επί μήνες με τραγικές συνέπειες για τον ήδη κουτσουρεμένο οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Και 2. Οι προαναφερθείσες συμβάσεις να καθυστερούν να υλοποιηθούν κινδυνεύοντας η εταιρία να υποστεί ποινικές ρήτρες και στο τέλος να κηρυχθεί έκπτωτη από τους αντισυμβαλλόμενους.

Είναι προφανές, ότι πρέπει να επιδιωχθεί η  ομαλή λειτουργία της εταιρίας προκειμένου να παρουσιάσει ταμειακά πλεονάσματα. Αυτό θα είναι εφικτό σε χρονικό βάθος 2-3 ετών. Ήδη με τον Π/Υ του 2012 η εταιρία μείωσε τα πρωτογενή ταμειακά της ελλείμματα από 100εκατομ. σε 40εκατομ. ευρώ.

Κατόπιν των ανώτερων ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος υπουργός: 1.Πότε προβλέπετε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ, τα δεδουλευμένα και πώς θα αποκατασταθεί η ομαλή χρηματοδότηση της εταιρίας; 2. Τι μέτρα θα λάβετε για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας της εταιρίας ώστε να μην υποβαθμιστεί  περαιτέρω η παραγωγική της λειτουργία; 3. Θα μεριμνήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  για ένταξη της μοναδικής αμυντικής βιομηχανίας στον κρατικό Π/Υ του 2012 ώστε να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά της;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις